Ta vesela, pisana solata je lahko lepa popestritev prazničnega jedilnika.
Pomarančo olupimo, odstranimo belo kožico in narežemo na rezine. Granatno jabolko prerežemo in izdolbemo semena. Pri tem prestrežemo sok pomaranče in granatnega jabolka, ki ga pridenemo iztisnjenemu limoninemu soku.
Radič in rukolo očistimo in narežemo ter pomešamo s sadjem.
Indijske oreščke rahlo na suho prepražimo. Ohlajene grobo nasekljamo.
Pripravimo preliv: jogurt (lahko tudi domač) pomešamo z mešanico sokov in začinimo s začimbno mešanico curry in zeliščno soljo Herbamare Spicy. Prelijemo preko solate, dobro premešano in potresemo z grobo nasekljanimi indijskimi oreški.
Naj vam tekne!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.