background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Šparglji z mandljevo skorjico iz pečice

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 3 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 3 osebe

Šparglji malo drugače. Na takšen način bodo všeč tudi tistim, ki jih morda ne marajo. Dober tek.

Sestavine

  • 500 g špargljev
  • 150 g mletih mandljev
  • 50 g nastrganega parmezana
  • 2 žlici polnozrnate pirine moke
  • 1 žličko zeliščne soli (npr. Herbamare)
  • sveže mleti poper
  • 2 jajci

Preliv:

  • 300 g grškega jogurta
  • 5 žlic sesekljanega drobnjaka
  • sol in poper po okusu
  • limonin sok po okusu

Šparglje očistimo in jim odstranimo trdi del.

V posodi pomešamo mlete mandlje, parmezan in začimbe. V drugi posodi razžvrkljamo jajci.

Šparglje povaljamo v moki, nato v jajcih in nazadnje v suhi mešanici. 

Nato jih naložimo na pekač, ki ga prej obložimo s papirjem za peko. Pečemo približno 15 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Postrežemo s pripravljenim prelivom.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam