background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Šparglji z mandljevo skorjico iz pečice

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 3 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 3 osebe

Šparglji malo drugače. Na takšen način bodo všeč tudi tistim, ki jih morda ne marajo. Dober tek.

Sestavine

  • 500 g špargljev
  • 150 g mletih mandljev
  • 50 g nastrganega parmezana
  • 1 žlico česna v prahu
  • 2 žlici posušenega origana
  • 1 žličko zeliščne soli (npr. Herbamare)
  • sveže mleti poper
  • 2 jajci

Preliv:

  • 300 g grškega jogurta
  • 5 žlic sesekljanega drobnjaka
  • sol in poper po okusu
  • limonin sok po okusu

Šparglje očistimo in jim odstranimo trdi del.

V posodi pomešamo mlete mandlje, parmezan in začimbe. V drugi posodi razžvrkljamo jajci.

Šparglje najprej pomočimo v jajce, nato pa jih potresemo s suho mešanico.

Nato jih naložimo na pekač, ki ga prej obložimo s papirjem za peko. Pečemo približno 15 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Postrežemo s pripravljenim prelivom.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.