background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Šparglji z mandljevo skorjico iz pečice

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 3 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 3 osebe

Šparglji malo drugače. Na takšen način bodo všeč tudi tistim, ki jih morda ne marajo. Dober tek.

Sestavine

  • 500 g špargljev
  • 150 g mletih mandljev
  • 50 g nastrganega parmezana
  • 2 žlici polnozrnate pirine moke
  • 1 žličko zeliščne soli (npr. Herbamare)
  • sveže mleti poper
  • 2 jajci

Preliv:

  • 300 g grškega jogurta
  • 5 žlic sesekljanega drobnjaka
  • sol in poper po okusu
  • limonin sok po okusu

Šparglje očistimo in jim odstranimo trdi del.

V posodi pomešamo mlete mandlje, parmezan in začimbe. V drugi posodi razžvrkljamo jajci.

Šparglje povaljamo v moki, nato v jajcih in nazadnje v suhi mešanici. 

Nato jih naložimo na pekač, ki ga prej obložimo s papirjem za peko. Pečemo približno 15 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Postrežemo s pripravljenim prelivom.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Melatonin: spalni hormon

Ureja mnogo več kot spanec.

Spoznajmo ga

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam