Šparglji malo drugače. Na takšen način bodo všeč tudi tistim, ki jih morda ne marajo. Dober tek.
Šparglje očistimo in jim odstranimo trdi del.
V posodi pomešamo mlete mandlje, parmezan in začimbe. V drugi posodi razžvrkljamo jajci.
Šparglje povaljamo v moki, nato v jajcih in nazadnje v suhi mešanici.
Nato jih naložimo na pekač, ki ga prej obložimo s papirjem za peko. Pečemo približno 15 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Postrežemo s pripravljenim prelivom.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.