background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Dušena riba z zelenimi šparglji

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Slastni ribji file v najboljši družbi. Preprosta, hitro pripravljena, zdrava jed.

Sestavine

  • 4 ribji fileji po želji (npr. smuč, postrv)
  • sveže mleti črni poper
  • 20 zelenih špargljev
  • aluminijasta folija* oz. še bolje: bananini listi
  • 2 čebuli
  • 4 stroki česna
  • peteršilj
  • timijan
  • rožmarin
  • limonina lupinica
  • 4 žlice olivnega olja
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)

Ribo očistimo, osušimo in začinimo s poprom.

Šparglje očistimo, odstranimo trši del na koncu in po potrebi olupimo. Blanširamo jih v vodi.

Na vsako folijo položimo pet špargljev, nanje ribji file, čebulo, česen in zelišča. Posujemo z malo nastrgane limonine lupinice in prelijemo z olivnim oljem. Zavijemo v folijo oz. bananin list in glede na velikost v pečici dušimo deset do dvajset minut pri 160 stopinjah Celzija.

Paketke preložimo na krožnik, da si jih gostje sami odpro in uživajo v opojnih aromah. Šele sedaj po potrebi jed tudi solimo.

Dober tek.

*Če pripravljate jedi v aluminijasti foliji, pazite, da ta ne pride v stik s soljo oz. kislimi živili, saj bi lahko drobni delci aluminija prešli v hrano.

Recept je pripravil:
Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Anatomija ušesa in vnetje ušesa pri otrocih

Čeprav je res, da imajo majhni otroci še nerazvito Evstahijevo cev, pa to ne pomeni, da smo pri preprečevanju vnetja ušes nemočni.

Kako jim lahko pomagamo?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel