background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Dušena riba z zelenimi šparglji

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Slastni ribji file v najboljši družbi. Preprosta, hitro pripravljena, zdrava jed.

Sestavine

  • 4 ribji fileji po želji (npr. smuč, postrv)
  • sveže mleti črni poper
  • 20 zelenih špargljev
  • aluminijasta folija* oz. še bolje: bananini listi
  • 2 čebuli
  • 4 stroki česna
  • peteršilj
  • timijan
  • rožmarin
  • limonina lupinica
  • 4 žlice olivnega olja
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)

Ribo očistimo, osušimo in začinimo s poprom.

Šparglje očistimo, odstranimo trši del na koncu in po potrebi olupimo. Blanširamo jih v vodi.

Na vsako folijo položimo pet špargljev, nanje ribji file, čebulo, česen in zelišča. Posujemo z malo nastrgane limonine lupinice in prelijemo z olivnim oljem. Zavijemo v folijo oz. bananin list in glede na velikost v pečici dušimo deset do dvajset minut pri 160 stopinjah Celzija.

Paketke preložimo na krožnik, da si jih gostje sami odpro in uživajo v opojnih aromah. Šele sedaj po potrebi jed tudi solimo.

Dober tek.

*Če pripravljate jedi v aluminijasti foliji, pazite, da ta ne pride v stik s soljo oz. kislimi živili, saj bi lahko drobni delci aluminija prešli v hrano.

Recept je pripravil:
Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.