Slastni ribji file v najboljši družbi. Preprosta, hitro pripravljena, zdrava jed.
Ribo očistimo, osušimo in začinimo s poprom.
Šparglje očistimo, odstranimo trši del na koncu in po potrebi olupimo. Blanširamo jih v vodi.
Na vsako folijo položimo pet špargljev, nanje ribji file, čebulo, česen in zelišča. Posujemo z malo nastrgane limonine lupinice in prelijemo z olivnim oljem. Zavijemo v folijo oz. bananin list in glede na velikost v pečici dušimo deset do dvajset minut pri 160 stopinjah Celzija.
Paketke preložimo na krožnik, da si jih gostje sami odpro in uživajo v opojnih aromah. Šele sedaj po potrebi jed tudi solimo.
Dober tek.
*Če pripravljate jedi v aluminijasti foliji, pazite, da ta ne pride v stik s soljo oz. kislimi živili, saj bi lahko drobni delci aluminija prešli v hrano.
Recept je pripravil:
Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.