Slastni ribji file v najboljši družbi. Preprosta, hitro pripravljena, zdrava jed.
Ribo očistimo, osušimo in začinimo s poprom.
Šparglje očistimo, odstranimo trši del na koncu in po potrebi olupimo. Blanširamo jih v vodi.
Na vsako folijo položimo pet špargljev, nanje ribji file, čebulo, česen in zelišča. Posujemo z malo nastrgane limonine lupinice in prelijemo z olivnim oljem. Zavijemo v folijo oz. bananin list in glede na velikost v pečici dušimo deset do dvajset minut pri 160 stopinjah Celzija.
Paketke preložimo na krožnik, da si jih gostje sami odpro in uživajo v opojnih aromah. Šele sedaj po potrebi jed tudi solimo.
Dober tek.
*Če pripravljate jedi v aluminijasti foliji, pazite, da ta ne pride v stik s soljo oz. kislimi živili, saj bi lahko drobni delci aluminija prešli v hrano.
Recept je pripravil:
Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.