background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Dušena riba z zelenimi šparglji

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Slastni ribji file v najboljši družbi. Preprosta, hitro pripravljena, zdrava jed.

Sestavine

  • 4 ribji fileji po želji (npr. smuč, postrv)
  • sveže mleti črni poper
  • 20 zelenih špargljev
  • aluminijasta folija* oz. še bolje: bananini listi
  • 2 čebuli
  • 4 stroki česna
  • peteršilj
  • timijan
  • rožmarin
  • limonina lupinica
  • 4 žlice olivnega olja
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)

Ribo očistimo, osušimo in začinimo s poprom.

Šparglje očistimo, odstranimo trši del na koncu in po potrebi olupimo. Blanširamo jih v vodi.

Na vsako folijo položimo pet špargljev, nanje ribji file, čebulo, česen in zelišča. Posujemo z malo nastrgane limonine lupinice in prelijemo z olivnim oljem. Zavijemo v folijo oz. bananin list in glede na velikost v pečici dušimo deset do dvajset minut pri 160 stopinjah Celzija.

Paketke preložimo na krožnik, da si jih gostje sami odpro in uživajo v opojnih aromah. Šele sedaj po potrebi jed tudi solimo.

Dober tek.

*Če pripravljate jedi v aluminijasti foliji, pazite, da ta ne pride v stik s soljo oz. kislimi živili, saj bi lahko drobni delci aluminija prešli v hrano.

Recept je pripravil:
Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Železo je nujni element, ki omogoča, da vdihan kisik lahko za življenje tudi uporabimo. Preberite, katere so poglavitne naloge železa, ter kako poskrbimo za učinkovito preskrbo telesa z njim.

Brez diha ni življenja, brez železa prav tako!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.