background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Zapečeni šparglji z galgantovo omako

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Imate radi šparglje? Iz pečice so še posebej slastni. Poskusite.

Sestavine

  • 500 g špargljev
  • žlica maščobe za peko

Omaka:

  • 1 dcl sladke smetane (lahko poljubne rastlinske različice)
  • 1 žlička galganta
  • 1 žlička posušene bazilike
  • pol žličke sveže mletih koriandrovih semen
  • pol žličke kurkume
  • nastrgana lupinica polovica bio limone
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)

Obloga:

  • 100 g mozzarele
  • 50 g preko noči namočenih sončničnih semen

Šparglje očistimo in skoraj do mehkega opečemo v ponvi.

Preložimo v ognjevarno posodo, ki jo namastimo z maslom. Čez šparglje prelijemo smetano z dodanimi začimbami. Obložimo z rezinami sira in potresemo s sončnimi semeni. Pečico nastavimo na žar in sir zapečemo.

Pečene šparglje ponudimo kot prilogo poljubnim jedem, npr. ribi, štrukljem ipd.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.