background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Zapečeni šparglji z galgantovo omako

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Imate radi šparglje? Iz pečice so še posebej slastni. Poskusite.

Sestavine

  • 500 g špargljev
  • žlica maščobe za peko

Omaka:

  • 1 dcl sladke smetane (lahko poljubne rastlinske različice)
  • 1 žlička galganta (začimba, poiščite v trgovinah z zdravo prehrano)
  • 1 žlička posušene bazilike
  • 1/2 žličke sveže mletih koriandrovih semen
  • 1/2 žličke kurkume
  • nastrgana lupinica polovica bio limone
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)

Obloga:

  • 100 g mozzarele
  • 50 g preko noči namočenih sončničnih semen

Šparglje očistimo in skoraj do mehkega opečemo v ponvi.

Preložimo v ognjevarno posodo, ki jo namastimo z maslom. Čez šparglje prelijemo smetano z dodanimi začimbami. Obložimo z rezinami sira in potresemo s sončnimi semeni. Pečico nastavimo na žar in sir zapečemo.

Pečene šparglje ponudimo kot prilogo poljubnim jedem, npr. ribi, štrukljem ipd.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam