Sladki krompir je čudovita jed, ki jo mnogi radi uživajo v sladicah. Odlično tekne tudi kot zelenjavna priloga. Pečen je še posebej okusen, pripravljen v ponvi pa je nared že v nekaj minutah.
Krompir olupimo in narežemo na tanjše rezine. Na maščobi opečemo z obeh strani in posolimo. Postrežemo s kislo smetano in rezinami lososa, ki ga pokapljamo z olivnim oljem in začinimo z lističi koprca in sveže mletim črnim poprom.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.