background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

File lososa s sezamom

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 2 osebi

Losos je ena redkih vrst rib, ki pri pečenju ne pušča neprijetnega vonja po vsej hiši. Tudi zato si ga lahko privoščimo večkrat. Potem pa so tudi seveda še njegove zdravilne lastnosti in čudovit okus ...

Sestavine

  • 2 fileja lososa
  • rožmarin
  • koper
  • česen
  • semena sezama
  • kokosova maščoba ali maslo
  • limonin sok
  • olivno olje

Lososa začinimo z mešanico rožmarina, kopra, česna in soli, nato pa ga povaljamo v sezamovih semenih. Pri srednji nizki temperaturi ga na kokosovi maščobi enakomerno zapečemo na obeh straneh. Pečenega pokapljamo z limoninim sokom in prelijemo z malo olivnega olja. Ponudimo s kuhanim rižem, kaprami (npr. v omaki) in skledo poljubne solate.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam