Preprosta, hitro pripravljena zelenjavna juha. Namesto običajnega krompirja uporabimo sladkega in s tem ustvarimo povsem nov okus.
V posodi segrejemo olje in na njem posteklenimo grobo sesekljano čebulo. Dodamo sesekljan česen in takoj zatem še na kocke narezan sladek krompir. Začinimo z zeliščno soljo in pokrijemo posodo. Na majhnem ognju kuhamo približno tri minute. Zalijemo z enim litrom zelenjavne jušne osnove. Ko krompir zavre, kuhamo še 5 minut, nato dodamo sesekljana ohrovt in brokoli. Če je tekočine premalo, dodamo še nekaj jušne osnove. Ko vse skupaj zavre, kuhamo še približno osem minut. Kuhano juho pretlačimo in takoj postrežemo.
Recept je pripravila: Holly Jade, vir: www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.