Če vemo, da so palačinke v resnici le podlaga za kakšen slasten namaz, se toliko lažje lotimo peke tudi takšnih, ki so na bolj »zdravi strani«. Imate blender in ponev? Zavihajmo rokave!
Riž operemo, nato ga dve uri namakamo v večji količini vode. Vodo nato odlijemo, riž ponovno speremo pod tekočo vodo in ga temeljito odcedimo.
V mešalno posodo blenderja damo riž, 180 g vode, sol, kokosovo maščobo in vse začimbe. Meljemo 90 sekund, da dobimo povsem gladko testo.
Ponev segrejemo in na malo maščobe spečemo približno 4 palačinke. Pečene odlagamo na topel krožnik in jih do uporabe pokrijemo.
Za namaz sestavine na krožniku le pretlačimo z vilico. Ravnamo se po svojem okusu, zato zlahka dodamo nekaj več kakava, manj medu ipd.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
V sodobnem stresnem svetu, kjer je dober spanec privilegij, se mnogi hitro zatečejo k sintetičnim rešitvam, ki pa s seboj prinašajo precejšnja tveganja.
Ureja mnogo več kot spanec.
Na razpoloženje vplivajo številni dejavniki.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.