Drobna zrnca amaranta so odlična za pripravo slastne tople jutranje ali večerne kaše. Brezglutensko psevdožito je tudi prava zakladnica hranilnih snovi.
Amarant speremo na cedilu pod vročo vodo. Nato ga pristavimo s še vročim kokosovim mlekom, dodamo nekaj zrnc soli ter vaniljev izvleček. Kuhamo približno 20 minut, nato naj pokrito nabreka še vsaj 10 minut. Vse to lahko pripravimo že zvečer, zjutraj pa le pogrejemo.
Semena sezama in bučnic rahlo segrejemo na ponvi, da okrepimo njihov okus. Jagodičevje narežemo.
Kuhano kašo nato vlijemo na krožnik, dodamo jagodičevje, semena in preliv ter postrežemo.
Dober tek.
*Kokosovo mleko pripravimo tako, da 100 kokosovih kosmičev zblendamo z 1 l vroče vode in precedimo čez gazo. Uporabimo lahko seveda tudi kupljeno ali poljuben drug rastlinski napitek.
**Vaniljev izvleček je ravno tako lahko iz trgovine, lahko pa ga pripravimo tudi sami. Zanj potrebujemo 4/5 stekleničke javorovega sirupa (300 ml) ter 1 zavitek čiste mlete vanilje (10 g). Prah vanilje stresemo v stekleničko, jo zapremo, temeljito pretresemo in hranimo v hladilniku. Po približno 1 mesecu se že ustvari čudovita aroma. Priporočam, da do tega trenutka stekleničko večkrat pretresete (npr. enkrat na dan, ko odprete hladilnik …).
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
V sodobnem stresnem svetu, kjer je dober spanec privilegij, se mnogi hitro zatečejo k sintetičnim rešitvam, ki pa s seboj prinašajo precejšnja tveganja.
Ureja mnogo več kot spanec.
Na razpoloženje vplivajo številni dejavniki.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.