background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Ajdove palačinke

  • Priprava:
    Čas:
  • enostavno
  • 4 palačinke
  • Prep: 10 min
  • enostavno
  • 4 palačinke

Slastne ajdove palačinke z jagodičevjem in medom. Pecite jih na vročem ognju, testo pa je najbolje pripraviti vsaj eno uro pred peko.

Sestavine

  • 2 skodelici ajdove moke
  • 1 jajce
  • 2 skodelici vode
  • ščepec soli
  • kokosova maščoba ali maslo za peko

Sestavine za sadni nadev:

  • približno 125 g zamrznjenih gozdnih sadežev
  • 1-2 žlici medu
  • 3 žlice jogurta
  • sveži metini lističi

Priprava:
V mešalniku pripravimo testo za palačinke, ki ne sme biti preveč gosto. Pustimo ga počivati vsaj eno uro. Nato palačinke spečemo.

Gozdne sadeže pogrejemo v kozici in jih pretlačimo. Ko se ohladijo, sladimo z medom. S pripravljenim namazom obložimo palačinke. Okrasimo z jogurtom in meto.

Nasvet: Palačinke lahko pripravimo tudi brez jajca. V tem primeru v testo dodamo žlico olja, 1 žličko vinskega kamna in 1 žlico mineralne vode.

Ocene

Ocena:

09.08.2022

“Zelo koristno...”

Odgovor A.Vogel: Hvala za vaš komentar, nas veseli, da vam je recept všeč.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam