background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Rezanci z bučkami – in še čim

 • Čas:
 • Preprosto
 • Za 2 osebi
 • Prep: min
 • Preprosto
 • Za 2 osebi

Pri omaki za testenine se ravnamo po okusu in predvsem sezoni. Izbiramo sveže, kar v tistem trenutku raste in daje poln okus. Seveda ljubitelji paradižnika in pravih “šugov”, kjer ta ne manjka, prisegajo na to sestavino skozi vse leto. Priznam, da ga moja tašča vkuhava z nekaj njenih dodatnih skrivnosti tako dobro, da čutimo dobrote z našega vrta s pomočjo zmrzovalnika še dolgo po tem, ko je vrt v zasluženem počitku.

Sestavine

 • eno večjo ali dve manjši bučki
 • manjši por
 • korenček
 • žlica sladke paprike
 • 0,5 – 1 dcl sladke smetane
 • testenine, npr. tanke rezance, dobro pa bo tudi karkoli drugega, kar vam od testenin ustreza 

Omako pripravimo tako, da na drobno nasekljamo bučke, por ali kaj drugega iz te družine (lahko npr. mlado čebulo, zeleni del mlade rastline naj ne manjka), lahko tudi nastrgamo korenje.
V ponvi segrejemo malo olivnega olja in nato vmešamo pripravljeno zelenjavo. Korenje potrebuje malce dalj časa kot bučke, zato najprej dodamo korenje, šele kasneje ostalo zelenjavo. Dušimo nekaj minut, dodamo malce vode, čajno žličko sladke paprike, ljubitelji smetane naj po okusu dodajo tudi to. Sam dodam tudi sveže zmleti poper, ki pa se mu v poletnem, vročem času lahko mirno odrečemo.
Sedaj pa klasičen trik iz Voglovega sveta: dodajte še ½ do 1 zelenjavno kocko A.Vogel Herbamare jušno osnovo (na voljo v trgovinah z zdravo prehrano in lekarnah, ki so navdušene nad Voglovimi izdelki). Še tako izurjen kuhar ne bo točno ugotovil, za kaj gre in ker gre za poln okus biološko pridelane zelenjave, bo to omako res popestrilo. Dosolite previdno, morda le malce naše znane soli A.Vogel Herbamare.

Če ste si zaželeli v omaki tudi mesno prilogo, lahko pred tem na trakce narežete puranje fileje, jih na olivnem olju na kratko popečete (1-2 min.), odstavite, to olje s mesnim sokom pa uporabite za osnovo, v kateri pripravite zgoraj opisano omako. Namesto purana bodo vegetarijanske duše uporabile tanjše narezan tofu. 

Vino? V vročih dneh se bo marsikdo odločil za belo, sam pa sem prejšnji teden ob tem raje odprl Ščurkov Merlot, 2009. Steklenica ni dolgo trajala.

Pa dober tek!

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Privoščite si dovolj spanca

Pomanjkanje spanca vodi v slabo počutje in kopico zdravstvenih težav.

Kako do boljšega spanca?

Ali ste vedeli?

Vsaka pot se začne s prvim korakom, pa tudi počasi se daleč pride. Preteči meter, kilometer res ni veliko, še manj naporno. Prava umetnost pa je skupaj zložiti več serijskih dolžin ter napor tudi osmisliti.

Zmagoviti poraz ali poražen zmagovalec?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.