A.Vogel Blog
 

Potrebujemo:

  • 50 g mandljev
  • pest krušnih drobtinic
  • zeliščna sol Herbamare 
  • 400 g polnovrednih pirinih špagetov
  • 2 bučki
  • 20 češnjevih paradižnikov
  • 3 stroki česna
  • 1 čebula
  • olivno olje
  • sveže mleti črni poper

Mandlje na suho prepražimo, da se nekoliko obarvajo in se okrepi njihova prijetna aroma. Pol žličke zeliščne soli Herbamare razmešamo v 30 ml vode in mešanico prelijemo čez pražene mandlje. Mešamo, dokler voda ne povre. Ohlajene mandlje grobo sesekljamo.

Na 2 žlicah olivnega olja prepražimo drobtinice in jih nato pomešamo s sesekljanimi mandlji.

Bučke z nožkom za lupljenje krompirja po dolžini narežemo na tanke rezine. Čebulo sesekljamo in jo posteklenimo na olju. Dodamo bučke, strt česen in paradižnik in samo na hitro popražimo.

Kuhane špagete pomešamo s prepraženo zelenjavo, popopramo in posipamo s pripravljenimi drobtinicami.

Vir: Crunchy! Zloženka A.Vogel Herbamare. My salt, my taste. Prevedla in priredila: Sabina Topolovec