Špageti z drobtinicami so jed, ki jo vsi poznamo. Če med polnovredne špagete vmešamo nekaj sveže poletne zelenjave in jed izdatno posipamo z mandljevimi drobtinicami, ta postane ne le dobra, temveč tudi – zdrava.
Mandlje na suho prepražimo, da se nekoliko obarvajo in se okrepi njihova prijetna aroma. Pol žličke zeliščne soli Herbamare razmešamo v 30 ml vode in mešanico prelijemo čez pražene mandlje. Mešamo, dokler voda ne povre. Ohlajene mandlje grobo sesekljamo.
Na 2 žlicah olivnega olja prepražimo drobtinice in jih nato pomešamo s sesekljanimi mandlji.
Bučke z nožkom za lupljenje krompirja po dolžini narežemo na tanke rezine. Čebulo sesekljamo in jo posteklenimo na olju. Dodamo bučke, strt česen in paradižnik in samo na hitro popražimo.
Kuhane špagete pomešamo s prepraženo zelenjavo, popopramo in posipamo s pripravljenimi drobtinicami.
Vir: Crunchy! Zloženka A.Vogel Herbamare. My salt, my taste.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.