Krepka zimska jed, po načelu - vse v enem loncu.
Preden se lotimo priprave ostalih sestavin, sesekljamo čebulo in česen, ki naj na zraku stojita približno 10 minut. Le tako bomo lahko zaužili njuno polno zdravilno moč.
Pripravimo ostale sestavine.
Na maščobi posteklenimo čebulo, dodamo na kockice narezan pastinak in ga lepo opečemo. Dodamo česen in takoj ko zadiši, še fižol in paradižnik. Zalijemo z vrelo jušno osnovo (lahko tudi le z vodo).
Medtem ko se juha kuha, pripravimo začimbe:
v ponvi suho prepražimo semena koriandra in kumina. Ohlajena stremo v možnarju, skupaj s timijanom, majaronom in malce grobe soli (za lažje trenje začimb).
Ko se pastinak zmehča, juho pretlačimo, začinimo s pripravljenimi začimbami in kuhamo približno 7 minut, toliko, da so testenine ravno prav kuhane (al dente).
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.