background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Rezine jajčevcev ali bučk na žaru

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 6 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 6 oseb

Zelenjava z žara je veliko okusnejša, če jo znamo ustrezno pripraviti. Potrebujemo tako kakovostno maščobo kot nekaj dobrih začimb ...

Sestavine

Neolupljene jajčevce ali bučke operemo, očistimo in narežemo na približno 1,5 cm debele rezine. Položimo jih na papirnate brisače in pustimo, da se dobro posušijo. Medtem pripravimo žar, ki mora za pečenje imeti primerno temperaturo. Nato osmukamo peteršilj in ga drobno sesekljamo, da dobimo približno 60 g. Olupimo česen in ga drobno sesekljamo. V skodelici nato gladko zmešamo olivno olje, Herbamare Original, mleti črni poper, seseljan česen in peteršilj. Mešanico nanesemo na jajčevce oziroma bučke po obeh straneh. Rezine položimo na žar in pečemo približno 10 minut na eni strani, da se spodnje strani rahlo rjavo obarvajo.

Morda je včasih zaradi nekaj koščkov zelenjave nepotrebno kuriti žar. Zelenjavo lahko spečemo tudi na kuhinjskem žaru ali brez maščobe v ustrezni ponvi.

Pečene jajčevce ali bučke lahko uporabimo kot samostojno jed ali pa kot prilogo. Na koncu po potrebi dodamo še Herbamare Original ali Herbamare Spicy. Če bomo zelenjavo solili na koncu, ko bo že pečena, bo ostala sočnejša in okusnejša.

Dober tek!

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dva namiga za preprečevanje prehladov pri otrocih

Od številnih Voglovih nasvetov tokrat izvzemamo dva, ki vam bosta lahko v pomoč predvsem pri preprečevanju prehladnih obolenj pri otrocih.

Poglejmo, kako.

Staranje ni le seštevek let

Staranju ne moremo ubežati, svojo mladostnost pa kljub temu lahko ohranjamo tudi vse življenje.

Poglejmo, kako.

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel