Iz pečenih bučk lahko pripravimo tudi okusno in na pogled privlačno predjed, s katero bomo zagotovo očarali svoje goste. Pripravljena dan ali dva prej bo še bolje teknila, mi pa se bomo v miru posvetili pripravi ostalih jedi.
Bučke operemo, obrišemo (ne lupimo) in po dolžini narežemo na nekaj milimetrov tanke trakove (najlažje s pomočjo strgalnika). Tako pripravljene jih spečemo (najbolje na žaru). V še tople trakove damo košček feta sira in jih zvijemo. Naložimo jih tesno drug ob drugega v primerno visoko posodo in jih prelijemo z marinado iz balzamičnega kisa, sesekljanih feferonov in začimbnic (pozor, bazilike ne režemo z nožem, temveč le natrgamo z rokami, sicer počrni).
Zvitki najbolje teknejo, če jim pustimo, da se arome dodobra razvijejo. Po dnevu, lahko tudi več, jih vzamemo iz hladilnika. Vsakega posebej po sredini prebodemo z zobotrebcem in zvitke naložimo na pladenj. Postrežemo hladno.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.