background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Marinirane bučke s feta sirom

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno

Iz pečenih bučk lahko pripravimo tudi okusno in na pogled privlačno predjed, s katero bomo zagotovo očarali svoje goste. Pripravljena dan ali dva prej bo še bolje teknila, mi pa se bomo v miru posvetili pripravi ostalih jedi.

Sestavine

  • 3 mlade zelene bučke (čim bolj ravne po obliki)
  • 3 žlice olivnega olja
  • 150 g feta sira
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • 3 žličke sesekljanih (pekočih) feferonov
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 2 žlički svežega timijana (ali žlička posušenega)
  • nekaj lističev sveže bazilike

Bučke operemo, obrišemo (ne lupimo) in po dolžini narežemo na nekaj milimetrov tanke trakove (najlažje s pomočjo strgalnika). Tako pripravljene jih spečemo (najbolje na žaru). V še tople trakove damo košček feta sira in jih zvijemo. Naložimo jih tesno drug ob drugega v primerno visoko posodo in jih prelijemo z marinado iz balzamičnega kisa, sesekljanih feferonov in začimbnic (pozor, bazilike ne režemo z nožem, temveč le natrgamo z rokami, sicer počrni).

Zvitki najbolje teknejo, če jim pustimo, da se arome dodobra razvijejo. Po dnevu, lahko tudi več, jih vzamemo iz hladilnika. Vsakega posebej po sredini prebodemo z zobotrebcem in zvitke naložimo na pladenj. Postrežemo hladno.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.