Iz pečenih bučk lahko pripravimo tudi okusno in na pogled privlačno predjed, s katero bomo zagotovo očarali svoje goste. Pripravljena dan ali dva prej bo še bolje teknila, mi pa se bomo v miru posvetili pripravi ostalih jedi.
Bučke operemo, obrišemo (ne lupimo) in po dolžini narežemo na nekaj milimetrov tanke trakove (najlažje s pomočjo strgalnika). Tako pripravljene jih spečemo (najbolje na žaru). V še tople trakove damo košček feta sira in jih zvijemo. Naložimo jih tesno drug ob drugega v primerno visoko posodo in jih prelijemo z marinado iz balzamičnega kisa, sesekljanih feferonov in začimbnic (pozor, bazilike ne režemo z nožem, temveč le natrgamo z rokami, sicer počrni).
Zvitki najbolje teknejo, če jim pustimo, da se arome dodobra razvijejo. Po dnevu, lahko tudi več, jih vzamemo iz hladilnika. Vsakega posebej po sredini prebodemo z zobotrebcem in zvitke naložimo na pladenj. Postrežemo hladno.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
V sodobnem stresnem svetu, kjer je dober spanec privilegij, se mnogi hitro zatečejo k sintetičnim rešitvam, ki pa s seboj prinašajo precejšnja tveganja.
Ureja mnogo več kot spanec.
Na razpoloženje vplivajo številni dejavniki.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.