Iz pečenih bučk lahko pripravimo tudi okusno in na pogled privlačno predjed, s katero bomo zagotovo očarali svoje goste. Pripravljena dan ali dva prej bo še bolje teknila, mi pa se bomo v miru posvetili pripravi ostalih jedi.
Bučke operemo, obrišemo (ne lupimo) in po dolžini narežemo na nekaj milimetrov tanke trakove (najlažje s pomočjo strgalnika). Tako pripravljene jih spečemo (najbolje na žaru). V še tople trakove damo košček feta sira in jih zvijemo. Naložimo jih tesno drug ob drugega v primerno visoko posodo in jih prelijemo z marinado iz balzamičnega kisa, sesekljanih feferonov in začimbnic (pozor, bazilike ne režemo z nožem, temveč le natrgamo z rokami, sicer počrni).
Zvitki najbolje teknejo, če jim pustimo, da se arome dodobra razvijejo. Po dnevu, lahko tudi več, jih vzamemo iz hladilnika. Vsakega posebej po sredini prebodemo z zobotrebcem in zvitke naložimo na pladenj. Postrežemo hladno.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.