background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Čips iz kodrolistnega ohrovta s parmezanom

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 1 osebo
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 1 osebo

Hrustljav, okusen, zdrav. Seveda le v daljnem sorodstvu s čipsom iz vrečke. Poskusite! Vzljubili ga boste!

Sestavine

  • Šop kodrolistnega ohrovta
  • 1 žlička olivnega olja
  • 1 strok česna
  • zeliščna sol Herbamare
  • sveže mleti črni poper
  • sveže nastrgani parmezan

Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija.

V posodi ohrovtove liste dobro natremo z oljem in začinimo. Nato jih na tanko razporedimo po pekaču in pečemo približno 15 minut, da se prično barvati rahlo rjavo.

Dober tek!

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam