Priljubljena juha iz zimske buče.
Priprava juhe:
Čebulo olupimo in narežemo. Bučo operemo in narežemo na manjše koščke (hokaido buče ni potrebno lupiti), semena odstranimo z žlico. Jabolko očistimo in narežemo na četrtine. Vse skupaj damo v lonec, prilijemo malo vode in dodamo lovorjev list. Proti koncu kuhanja dodamo še timijan. Buča je mehka približno po desetih minutah kuhanja, tedaj vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom (lovorjev list pred tem obvezno odstranimo). Juhi dodamo še sol in poper. Olivno olje ji primešamo čisto na koncu, dodamo tudi nekaj svežih timijanovih lističev.
Nasvet: Bučna juha odlično tekne s prepraženimi bučnimi semeni. Prepražite jih v ponvi brez maščobe in dodajte v juho, ko je ta že na krožniku.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.