background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Provansalska bučna juha

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Priljubljena juha iz zimske buče.

Sestavine

Sestavine za juho:

  • 300 g hokaido buče
  • 1 srednje veliko jabolko
  • 1 srednje velika bela čebula
  • 5 vejic svežega timijana
  • 1 lovorjev list
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlička zeliščne ali navadne soli (npr. Herbamare)
  • sveže mleti črni poper

Priprava juhe:
Čebulo olupimo in narežemo. Bučo operemo in narežemo na manjše koščke (hokaido buče ni potrebno lupiti), semena odstranimo z žlico. Jabolko očistimo in narežemo na četrtine. Vse skupaj damo v lonec, prilijemo malo vode in dodamo lovorjev list. Proti koncu kuhanja dodamo še timijan. Buča je mehka približno po desetih minutah kuhanja, tedaj vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom (lovorjev list pred tem obvezno odstranimo). Juhi dodamo še sol in poper. Olivno olje ji primešamo čisto na koncu, dodamo tudi nekaj svežih timijanovih lističev.

Nasvet: Bučna juha odlično tekne s prepraženimi bučnimi semeni. Prepražite jih v ponvi brez maščobe in dodajte v juho, ko je ta že na krožniku.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.