Priljubljena juha iz zimske buče.
Priprava juhe:
Čebulo olupimo in narežemo. Bučo operemo in narežemo na manjše koščke (hokaido buče ni potrebno lupiti), semena odstranimo z žlico. Jabolko očistimo in narežemo na četrtine. Vse skupaj damo v lonec, prilijemo malo vode in dodamo lovorjev list. Proti koncu kuhanja dodamo še timijan. Buča je mehka približno po desetih minutah kuhanja, tedaj vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom (lovorjev list pred tem obvezno odstranimo). Juhi dodamo še sol in poper. Olivno olje ji primešamo čisto na koncu, dodamo tudi nekaj svežih timijanovih lističev.
Nasvet: Bučna juha odlično tekne s prepraženimi bučnimi semeni. Prepražite jih v ponvi brez maščobe in dodajte v juho, ko je ta že na krožniku.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.