background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečena buča s hrustljavim žajbljem

  • Čas:
  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Malce drugačna bučna jed, ki jo lahko zaužijete kot samostojno jed, toplo prilogo ali celo kot solato.

Sestavine

  • 1 kg poljubne zimske buče (npr. hokaido, buternut)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička čilija v kosmičih (poljubno)
  • 20 lističev svežega žajblja
  • 1 žlica kokosove maščobe
  • četrt skodelice bučnih semen
  • svež peteršij
  • sol

Preliv:

  • stisnjen sok ene limone
  • 2 žlici svetlega tahinija
  • 1 žlička agavinega sirupa
  • četrt skodelice tople vode

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

Bučo narežemo na približno en centimeter široke rezine. Kose naoljimo in posolimo. V pečici pečemo približno 40 minut, da se zmehčajo in ob robovih malce zapečejo. Pečene po želji potresemo s čilijem.

Medtem v ponvi raztopimo kokosovo maščobo in na njej postopoma ocvremo lističe žajblja. Lepo hrustljave položimo na papirnato brisačo, da odteče odvečna maščoba.

Bučna semena na suho prepražimo v ponvi.

Za preliv temeljito razmešamo vse pripravljene sestavine.

Na ogrete krožnike naložimo pečene kose buče, jih pokapljamo s prelivom in potresemo z bučnimi semeni, žajbljem in sesekljanim peteršiljem.

Recept je pripravila: Jessica Sepel,
vir: www.avogel.co.uk

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.