Malce drugačna bučna jed, ki jo lahko zaužijete kot samostojno jed, toplo prilogo ali celo kot solato.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
Bučo narežemo na približno en centimeter široke rezine. Kose naoljimo in posolimo. V pečici pečemo približno 40 minut, da se zmehčajo in ob robovih malce zapečejo. Pečene po želji potresemo s čilijem.
Medtem v ponvi raztopimo kokosovo maščobo in na njej postopoma ocvremo lističe žajblja. Lepo hrustljave položimo na papirnato brisačo, da odteče odvečna maščoba.
Bučna semena na suho prepražimo v ponvi.
Za preliv temeljito razmešamo vse pripravljene sestavine.
Na ogrete krožnike naložimo pečene kose buče, jih pokapljamo s prelivom in potresemo z bučnimi semeni, žajbljem in sesekljanim peteršiljem.
Recept je pripravila: Jessica Sepel,
vir: www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.