Malce drugačna bučna jed, ki jo lahko zaužijete kot samostojno jed, toplo prilogo ali celo kot solato.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
Bučo narežemo na približno en centimeter široke rezine. Kose naoljimo in posolimo. V pečici pečemo približno 40 minut, da se zmehčajo in ob robovih malce zapečejo. Pečene po želji potresemo s čilijem.
Medtem v ponvi raztopimo kokosovo maščobo in na njej postopoma ocvremo lističe žajblja. Lepo hrustljave položimo na papirnato brisačo, da odteče odvečna maščoba.
Bučna semena na suho prepražimo v ponvi.
Za preliv temeljito razmešamo vse pripravljene sestavine.
Na ogrete krožnike naložimo pečene kose buče, jih pokapljamo s prelivom in potresemo z bučnimi semeni, žajbljem in sesekljanim peteršiljem.
Recept je pripravila: Jessica Sepel,
vir: www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.