Mehak piščanec v slastni omaki z bučami. Vredno poskusiti ...
V možnarju stremo morsko sol s timijanom in koriandrom. Mešanici dodamo ingver in galgant v prahu ter sveže mleti poper. S pripravljeno mešanico začinimo piščančje kose in jih opečemo na maščobi. Opečenega piščanca odstranimo s posode in na preostali maščobi opražimo sesekljano šalotko in na tanke trakove narezan ingver. Dodamo tanko narezano bučo hokaido in opražimo še to. Posolimo z zeliščno soljo in dodamo začimbno mešanico za curry, limonsko travo in sesekljan česen. Prilijemo kokosovo mleko, premešano in dodamo opečenega piščanca. Počakamo, da ponovno zavre, nato kuhamo še približno petnajst minut. Postrežemo s polnovrednim basmati rižem.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.