background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Piščančji kari z zimsko bučo

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe

Mehak piščanec v slastni omaki z bučami. Vredno poskusiti ...

Sestavine

  • 500 g piščančjih kosov
  • 1 manjša hokaido buča
  • 2 šalotki
  • 3 stroki česna
  • 3cm3 svežega ingverja
  • 1 žlička timijana
  • 1 žlička grobe morske soli
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • ½ žličke ingverja v prahu
  • ½ žličke galganta v prahu
  • ½ žličke mlete limonske trave
  • zeliščna sol Herbamare
  • ščepec sveže mletega popra
  • 1 žlička začimbne mešanice za curry
  • 2 dcl kokosovega mleka
  • 2 žlici maščobe

V možnarju stremo morsko sol s timijanom in koriandrom. Mešanici dodamo ingver in galgant v prahu ter sveže mleti poper. S pripravljeno mešanico začinimo piščančje kose in jih opečemo na maščobi. Opečenega piščanca odstranimo s posode in na preostali maščobi opražimo sesekljano šalotko in na tanke trakove narezan ingver. Dodamo tanko narezano bučo hokaido in opražimo še to. Posolimo z zeliščno soljo in dodamo začimbno mešanico za curry, limonsko travo in sesekljan česen. Prilijemo kokosovo mleko, premešano in dodamo opečenega piščanca. Počakamo, da ponovno zavre, nato kuhamo še približno petnajst minut. Postrežemo s polnovrednim basmati rižem.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Železo je nujni element, ki omogoča, da vdihan kisik lahko za življenje tudi uporabimo. Preberite, katere so poglavitne naloge železa, ter kako poskrbimo za učinkovito preskrbo telesa z njim.

Brez diha ni življenja, brez železa prav tako!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.