background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Piščančji kari z zimsko bučo

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe

Mehak piščanec v slastni omaki z bučami. Vredno poskusiti ...

Sestavine

  • 500 g piščančjih kosov
  • 1 manjša hokaido buča
  • 2 šalotki
  • 3 stroki česna
  • 3cm3 svežega ingverja
  • 1 žlička timijana
  • 1 žlička grobe morske soli
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • ½ žličke ingverja v prahu
  • ½ žličke galganta v prahu
  • ½ žličke mlete limonske trave
  • zeliščna sol Herbamare
  • ščepec sveže mletega popra
  • 1 žlička začimbne mešanice za curry
  • 2 dcl kokosovega mleka
  • 2 žlici maščobe

V možnarju stremo morsko sol s timijanom in koriandrom. Mešanici dodamo ingver in galgant v prahu ter sveže mleti poper. S pripravljeno mešanico začinimo piščančje kose in jih opečemo na maščobi. Opečenega piščanca odstranimo s posode in na preostali maščobi opražimo sesekljano šalotko in na tanke trakove narezan ingver. Dodamo tanko narezano bučo hokaido in opražimo še to. Posolimo z zeliščno soljo in dodamo začimbno mešanico za curry, limonsko travo in sesekljan česen. Prilijemo kokosovo mleko, premešano in dodamo opečenega piščanca. Počakamo, da ponovno zavre, nato kuhamo še približno petnajst minut. Postrežemo s polnovrednim basmati rižem.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam