Imate radi čičeriko, pa ne veste, kako jo pripraviti? Poleg slastnega namaza s čičerikinim zrnjem obstaja še kopica drugih, prav tako nadvse okusnih in zanimivih jedi.
Por narežemo na 3 cm debele koščke in ga nato 10 minut namakamo v mlačni vodi. To mu odvzame nekaj značilne arome po čebuli.
Por odcedimo, vodo zavržemo. Čebulo in česen prepražimo na mešanici masla in olivnega olja v litožezelnem loncu. Dodamo vse ostale sestavine, posolimo in popopramo, previdno premešamo in posodo pokrijemo.
Kuhamo v pečici, ogreti na 160 stopinj, od 35 do 40 minut. Postrežemo z nekaj limoninega soka.
Avtor recepta: Joannis Malathounis
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Da lahko z izboljšanjem dolžine in kakovosti spanja vplivamo na preprečevanje vnetnih obolenj dihal? Poglejmo, zakaj je spanje tako pomembno.
Več kot 200 različnih virusov prehlada in peščica bolj ali manj nevarnih virusov gripe nam vsako zimo grozi z vnetjem dihal. Si znate pomagati?
Se tudi vi kdaj znajdete v položaju, ko vam pade imunski sistem in se vas že lotevata mrazenje in kihanje, vi pa ste pred pomembnim, neodložljivim sestankom?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.