Imate radi čičeriko, pa ne veste, kako jo pripraviti? Poleg slastnega namaza s čičerikinim zrnjem obstaja še kopica drugih, prav tako nadvse okusnih in zanimivih jedi.
Por narežemo na 3 cm debele koščke in ga nato 10 minut namakamo v mlačni vodi. To mu odvzame nekaj značilne arome po čebuli.
Por odcedimo, vodo zavržemo. Čebulo in česen prepražimo na mešanici masla in olivnega olja v litožezelnem loncu. Dodamo vse ostale sestavine, posolimo in popopramo, previdno premešamo in posodo pokrijemo.
Kuhamo v pečici, ogreti na 160 stopinj, od 35 do 40 minut. Postrežemo z nekaj limoninega soka.
Avtor recepta: Joannis Malathounis
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
V sodobnem stresnem svetu, kjer je dober spanec privilegij, se mnogi hitro zatečejo k sintetičnim rešitvam, ki pa s seboj prinašajo precejšnja tveganja.
Ureja mnogo več kot spanec.
Na razpoloženje vplivajo številni dejavniki.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.