Imate radi čičeriko, pa ne veste, kako jo pripraviti? Poleg slastnega namaza s čičerikinim zrnjem obstaja še kopica drugih, prav tako nadvse okusnih in zanimivih jedi.
Por narežemo na 3 cm debele koščke in ga nato 10 minut namakamo v mlačni vodi. To mu odvzame nekaj značilne arome po čebuli.
Por odcedimo, vodo zavržemo. Čebulo in česen prepražimo na mešanici masla in olivnega olja v litožezelnem loncu. Dodamo vse ostale sestavine, posolimo in popopramo, previdno premešamo in posodo pokrijemo.
Kuhamo v pečici, ogreti na 160 stopinj, od 35 do 40 minut. Postrežemo z nekaj limoninega soka.
Avtor recepta: Joannis Malathounis
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.