background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Por s čičeriko in suhimi slivami

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Imate radi čičeriko, pa ne veste, kako jo pripraviti? Poleg slastnega namaza s čičerikinim zrnjem obstaja še kopica drugih, prav tako nadvse okusnih in zanimivih jedi.

Sestavine

  • 1 kg očiščenega pora
  • 500 g kuhane čičerike
  • 400 ml zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • 1 manjša čebula, drobno sesekljana
  • 1 sesekljan strok česna
  • 300 g izkoščičenih suhih sliv
  • 1 steblo stebelne zelene ter nekaj drobno sesekljanih lističev
  • šopek drobno sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol (npr. Herbamare), poper
  • 2 žlici limoninega soka  

Por narežemo na 3 cm debele koščke in ga nato 10 minut namakamo v mlačni vodi. To mu odvzame nekaj značilne arome po čebuli.  

Por odcedimo, vodo zavržemo. Čebulo in česen prepražimo na mešanici masla in olivnega olja v litožezelnem loncu. Dodamo vse ostale sestavine, posolimo in popopramo, previdno premešamo in posodo pokrijemo.  

Kuhamo v pečici, ogreti na 160 stopinj, od 35 do 40 minut. Postrežemo z nekaj limoninega soka.  

Avtor recepta: Joannis Malathounis
Vir: www.avogel.ch

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam