Okusna, barvita in nasitna beljakovinska solata za vse ljubitelje čičerike.
En stisnjen strok česna, limonin sok, polovico koriandrovih lističev, zeliščno sol in poper razmešamo v jogurtu. Drug strok česna skupaj s strtim kuminom prepražimo v ponvi, dodamo polovičke paradižnikov in špinačo in vse skupaj na hitro popražimo (le toliko, da listi špinače ovenejo). Dodamo čičeriko in jed dobro segrejemo. Mlačno jed naložimo na krožnik in posipamo s preostankom sesekljanega koriandra. Preliv ponudimo ločeno.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.