Naslednji recept povzemamo iz kulinaričnega bloga Uglašena kuhinja. Krepka zimska jed s čičeriko, krompirjem in začimbami.
Če uporabimo suho čičeriko, jo predhodno čez noč namočimo. Nato jo dobro speremo pod tekočo vodo in skupaj z lovorjevim listom skuhamo v sveži vodi. Ko je kuhana, jo posolimo in dodamo nekaj kumine in šetraja.
Krompir narežemo na kocke, čičeriko odcedimo in speremo pod tekočo vodo. Čebulo olupimo in narežemo.
V ponvi na suho prepražimo semena kumina in koriandra. Ko zadišijo, jih odstranimo iz ponve in damo v možnar. V ponev dodamo nekaj maščobe, na kateri prepražimo čebulo. Malo jo posolimo. Medtem v možnarju stremo začimbe, ki jih skupaj z ostalimi dodamo prepraženi čebuli. Dolijemo vodo, krompir in čičeriko in pokrito kuhamo, dokler se krompir ne zmehča. Po potrebi vmes dolijemo nekaj vode in dosolimo po okusu.
Ko je kuhano, jed pokapamo s sokom limone in potresemo s svežim peteršiljem.
Recept smo povzeli iz te strani.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.