Naslednji recept povzemamo iz kulinaričnega bloga Uglašena kuhinja. Krepka zimska jed s čičeriko, krompirjem in začimbami.
Če uporabimo suho čičeriko, jo predhodno čez noč namočimo. Nato jo dobro speremo pod tekočo vodo in skupaj z lovorjevim listom skuhamo v sveži vodi. Ko je kuhana, jo posolimo in dodamo nekaj kumine in šetraja.
Krompir narežemo na kocke, čičeriko odcedimo in speremo pod tekočo vodo. Čebulo olupimo in narežemo.
V ponvi na suho prepražimo semena kumina in koriandra. Ko zadišijo, jih odstranimo iz ponve in damo v možnar. V ponev dodamo nekaj maščobe, na kateri prepražimo čebulo. Malo jo posolimo. Medtem v možnarju stremo začimbe, ki jih skupaj z ostalimi dodamo prepraženi čebuli. Dolijemo vodo, krompir in čičeriko in pokrito kuhamo, dokler se krompir ne zmehča. Po potrebi vmes dolijemo nekaj vode in dosolimo po okusu.
Ko je kuhano, jed pokapamo s sokom limone in potresemo s svežim peteršiljem.
Recept smo povzeli iz te strani.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.