Krepka zimska jed, vabljiva v barvah in okusih. Imate tudi vi radi jedi iz enega lonca?
Čičeriko namakamo vsaj 12 ur v večji količini vode. Vodo nato odlijemo, čičeriko temeljito speremo in jo pristavimo v sveži vodi, ki ji dodamo celo čebulo, košček ingverja in vejico rožmarina. Kuhamo približno 1,5 – 2 uri, da se zrna zmehčajo.
Nato začimbe odstranimo, čičeriko pa začinimo s preostalimi začimbami. Dodamo očiščen brokoli in kuhamo še približno 4-5 minut. Brokoli naj ostane čvrst.
V ponvi na suho prepražimo semena sezama in z njimi potresemo jed, ko je ta že na krožniku.
Avtorica recepta: Andrea Pauli, vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.