Krepka zimska jed, vabljiva v barvah in okusih. Imate tudi vi radi jedi iz enega lonca?
Čičeriko namakamo vsaj 12 ur v večji količini vode. Vodo nato odlijemo, čičeriko temeljito speremo in jo pristavimo v sveži vodi, ki ji dodamo celo čebulo, košček ingverja in vejico rožmarina. Kuhamo približno 1,5 – 2 uri, da se zrna zmehčajo.
Nato začimbe odstranimo, čičeriko pa začinimo s preostalimi začimbami. Dodamo očiščen brokoli in kuhamo še približno 4-5 minut. Brokoli naj ostane čvrst.
V ponvi na suho prepražimo semena sezama in z njimi potresemo jed, ko je ta že na krožniku.
Avtorica recepta: Andrea Pauli, vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.