V sezoni gobic se prileže topla juha, ki ogreje telo in nahrani vse čute. Za lažjo prebavljivost gob dodamo naštete začimbe.
Čebulo in česen vsakega posebej drobno sesekljamo. Pustimo na zraku 10 minut, preden z njima kuhamo. Ta čas je potreben, da dosežemo poln zdravilen učinek obeh začimb.
Na maščobi posteklenimo sesekljano čebulo, dodamo narezane gobice in lovorjev list. Ko so prepraženi, dodamo drobno nasekljana korenček in stebelno zeleno. Ko oboje zadiši, dodamo še česen in hip za tem drobno narezan krompir. Zalijemo s pripravljeno zelenjavno jušno osnovo. Ko zavre, dodamo preostale začimbe in kuhamo še deset minut. Nato dodamo sladko smetano in drobno sesekljan peteršilj.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.