V sezoni gobic se prileže topla juha, ki ogreje telo in nahrani vse čute. Za lažjo prebavljivost gob dodamo naštete začimbe.
Čebulo in česen vsakega posebej drobno sesekljamo. Pustimo na zraku 10 minut, preden z njima kuhamo. Ta čas je potreben, da dosežemo poln zdravilen učinek obeh začimb.
Na maščobi posteklenimo sesekljano čebulo, dodamo narezane gobice in lovorjev list. Ko so prepraženi, dodamo drobno nasekljana korenček in stebelno zeleno. Ko oboje zadiši, dodamo še česen in hip za tem drobno narezan krompir. Zalijemo s pripravljeno zelenjavno jušno osnovo. Ko zavre, dodamo preostale začimbe in kuhamo še deset minut. Nato dodamo sladko smetano in drobno sesekljan peteršilj.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.