background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Gobova juha

  • Priprava:
    Čas:
  • Srednje zahtevno
  • za 6 oseb
  • Prep: 15 min
  • Srednje zahtevno
  • za 6 oseb

V sezoni gobic se prileže topla juha, ki ogreje telo in nahrani vse čute. Za lažjo prebavljivost gob dodamo naštete začimbe.

Sestavine

  • 250 g jurčkov ali drugih vrst gob
  • 1 večja čebula
  • 5 strokov česna
  • 2 manjša krompirja
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 2 korenčka
  • 1,5 l zelenjavne jušne osnove
  • pol dcl sladke smetane
  • 1 šopek peteršilja
  • timijan
  • šetraj
  • kumina
  • lovorjev list
  • kurkuma

Čebulo in česen vsakega posebej drobno sesekljamo. Pustimo na zraku 10 minut, preden z njima kuhamo. Ta čas je potreben, da dosežemo poln zdravilen učinek obeh začimb.

Na maščobi posteklenimo sesekljano čebulo, dodamo narezane gobice in lovorjev list. Ko so prepraženi, dodamo drobno nasekljana korenček in stebelno zeleno. Ko oboje zadiši, dodamo še česen in hip za tem drobno narezan krompir. Zalijemo s pripravljeno zelenjavno jušno osnovo. Ko zavre, dodamo preostale začimbe in kuhamo še deset minut. Nato dodamo sladko smetano in drobno sesekljan peteršilj.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Poskrbimo za svoje noge še pred poletjem

Poleti noge trpijo predvsem zaradi šibkosti in preobremenjenosti venskih žil. Toda ni treba, da je tako.

Ukrepi, ki vam bodo pomagali!

Alergijsko vnetje oči

Imate rdeče, srbeče oči, ki se vam pretirano solzijo, ob tem pa vas spremljata še občutek tujka v očesu ter otekle veke? Morda vam nagaja alergijski konjunktivitis.

Tako si lahko pomagate ...

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam