Preizkusite te čudovite "zrezke" po vegetarijansko. Presenečeni boste, kako okusna je zelena. Ocvrta bo zagotovo všeč tudi otrokom. Dober tek.
Zeleno očistimo, olupimo in narežemo na 1 cm debele rezine. Zavremo zelenjavno jušno osnovo z limoninim sokom in v njem na zob skuhamo rezine zelene. Kuhano zeleno vzamemo iz juhe, jo obrišemo in pustimo, da se ohladi. Nato jo začinimo z zeliščno soljo.
Jajca stepemo z metlico. Drobtinice pomešamo s parmezanom. Zeleno najprej povaljamo v moki, nato jo damo v stepena jajca in nato v mešanico drobtinic in parmezana. V ponvi raztopimo maslo ali margarino in na maščobi zlato rumeno ocvremo zeleno.
Špagete skuhamo na zob v osoljeni vodi, ki ji dodamo dve žlici olja. Ko so kuhani, jih odcedimo.
Olupljen paradižnik narežemo na kocke in ga na treh žlicah olivnega olja prepražimo skupaj z drobno sesekljanima čebulo in česnom. V omako dodamo špagete in zelišča po želji.
Na krožnike naložimo špagete in ocvrto zeleno. Okrasimo s svežimi lističi bazilike in z režnjem limone.
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Vam noge zlasti pod kolenom otekajo? So proti koncu dneva vse bolj utrujene in težke? Vas koža na nogah pod koleni neznosno srbi? Se vam težave v vročih dneh povečajo? Pomaga vam lahko divji kostanj!
Ustrezna podpora je po operaciji za ohranjanje preostalih ven še toliko bolj pomembna.
Kronično vensko popuščanje pogosteje prizadene ženske.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.