Preizkusite te čudovite "zrezke" po vegetarijansko. Presenečeni boste, kako okusna je zelena. Ocvrta bo zagotovo všeč tudi otrokom. Dober tek.
Zeleno očistimo, olupimo in narežemo na 1 cm debele rezine. Zavremo zelenjavno jušno osnovo z limoninim sokom in v njem na zob skuhamo rezine zelene. Kuhano zeleno vzamemo iz juhe, jo obrišemo in pustimo, da se ohladi. Nato jo začinimo z zeliščno soljo.
Jajca stepemo z metlico. Drobtinice pomešamo s parmezanom. Zeleno najprej povaljamo v moki, nato jo damo v stepena jajca in nato v mešanico drobtinic in parmezana. V ponvi raztopimo maslo ali margarino in na maščobi zlato rumeno ocvremo zeleno.
Špagete skuhamo na zob v osoljeni vodi, ki ji dodamo dve žlici olja. Ko so kuhani, jih odcedimo.
Olupljen paradižnik narežemo na kocke in ga na treh žlicah olivnega olja prepražimo skupaj z drobno sesekljanima čebulo in česnom. V omako dodamo špagete in zelišča po želji.
Na krožnike naložimo špagete in ocvrto zeleno. Okrasimo s svežimi lističi bazilike in z režnjem limone.
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.