background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Špageti z ocvrto zeleno

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe

Preizkusite te čudovite "zrezke" po vegetarijansko. Presenečeni boste, kako okusna je zelena. Ocvrta bo zagotovo všeč tudi otrokom. Dober tek.

Sestavine

  • 2 gomolja zelene
  • ¼ l jušne osnove Herbamare
  • 2 žlici limoninega soka
  • zeliščna sol Herbamare
  • 2 jajci
  • 100 g drobtinic
  • 60 g nastrganega parmezana
  • nekaj moke
  • 50 g masla ali bio margarine
  • 250 g polnozrnatih špagetov
  • 5 olupljenih paradižnikov
  • 1 čebula
  • 1 česen
  • olivno olje
  • zelišča po želji 

Zeleno očistimo, olupimo in narežemo na 1 cm debele rezine. Zavremo zelenjavno jušno osnovo z limoninim sokom in v njem na zob skuhamo rezine zelene. Kuhano zeleno vzamemo iz juhe, jo obrišemo in pustimo, da se ohladi. Nato jo začinimo z zeliščno soljo.

Jajca stepemo z metlico. Drobtinice pomešamo s parmezanom. Zeleno najprej povaljamo v moki, nato jo damo v stepena jajca in nato v mešanico drobtinic in parmezana. V ponvi raztopimo maslo ali margarino in na maščobi zlato rumeno ocvremo zeleno.

Špagete skuhamo na zob v osoljeni vodi, ki ji dodamo dve žlici olja. Ko so kuhani, jih odcedimo.

Olupljen paradižnik narežemo na kocke in ga na treh žlicah olivnega olja prepražimo skupaj z drobno sesekljanima čebulo in česnom. V omako dodamo špagete in zelišča po želji.

Na krožnike naložimo špagete in ocvrto zeleno. Okrasimo s svežimi lističi bazilike in z režnjem limone.

Vir: www.avogel.ch

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.