Poletje nam nudi obilje zelenjave, tudi jajčevcev. Bi jih želeli poskusiti v jedi z eksotičnim pridihom? Naj vam tekne!
Jajčevce narežemo na manjše koščke in jih posolimo. Po 15 minutah jih ožamemo in speremo pod vodo. Dobro odcedimo.
Medtem na maščobi posteklenimo sesekljano čebulo, česen in nastrgan ingver. Posipamo s curry začimbo v prahu in na hitro prepražimo.
Dodamo na manjše koščke narezan krompir ter vso tekočino (vodo in kokosovo mleko). Pokrito kuhamo približno 10 minut. Dodamo jajčevce in kuhamo še 15 minut.
Posodo odkrijemo in dodamo šeri, na večje kose narezan paradižnik, limonin sok in rozine in kuhamo, dokler ne zavre. Jed sedaj po okusu še začinimo s soljo in poprom. Ko jo postrežemo, jo posujemo s svežimi začimbami in prepraženimi mandlji.
Za www.avogel.ch pripravil Joannis Malathounis.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.