Poletje nam nudi obilje zelenjave, tudi jajčevcev. Bi jih želeli poskusiti v jedi z eksotičnim pridihom? Naj vam tekne!
Jajčevce narežemo na manjše koščke in jih posolimo. Po 15 minutah jih ožamemo in speremo pod vodo. Dobro odcedimo.
Medtem na maščobi posteklenimo sesekljano čebulo, česen in nastrgan ingver. Posipamo s curry začimbo v prahu in na hitro prepražimo.
Dodamo na manjše koščke narezan krompir ter vso tekočino (vodo in kokosovo mleko). Pokrito kuhamo približno 10 minut. Dodamo jajčevce in kuhamo še 15 minut.
Posodo odkrijemo in dodamo šeri, na večje kose narezan paradižnik, limonin sok in rozine in kuhamo, dokler ne zavre. Jed sedaj po okusu še začinimo s soljo in poprom. Ko jo postrežemo, jo posujemo s svežimi začimbami in prepraženimi mandlji.
Za www.avogel.ch pripravil Joannis Malathounis.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.