Poletje nam nudi obilje zelenjave, tudi jajčevcev. Bi jih želeli poskusiti v jedi z eksotičnim pridihom? Naj vam tekne!
Jajčevce narežemo na manjše koščke in jih posolimo. Po 15 minutah jih ožamemo in speremo pod vodo. Dobro odcedimo.
Medtem na maščobi posteklenimo sesekljano čebulo, česen in nastrgan ingver. Posipamo s curry začimbo v prahu in na hitro prepražimo.
Dodamo na manjše koščke narezan krompir ter vso tekočino (vodo in kokosovo mleko). Pokrito kuhamo približno 10 minut. Dodamo jajčevce in kuhamo še 15 minut.
Posodo odkrijemo in dodamo šeri, na večje kose narezan paradižnik, limonin sok in rozine in kuhamo, dokler ne zavre. Jed sedaj po okusu še začinimo s soljo in poprom. Ko jo postrežemo, jo posujemo s svežimi začimbami in prepraženimi mandlji.
Za www.avogel.ch pripravil Joannis Malathounis.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.