background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Poletni kari z jajčevci in svežimi zelišči

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe

Pripravimo si jajčevce na nekoliko drugačen, bolj eksotičen način.

Sestavine

  • 4 žlice sezamovega olja
  • 1 velika čebula
  • 1 strok česna
  • manjši košček svežega ingverja
  • 2 žlici curry začimbe v prahu
  • 4 večje krompirje
  • 500 ml vode
  • 300 ml kokosovega mleka
  • 4 velike jajčevce
  • zeliščna sol Herbamare
  • 50 ml šerija
  • 4 manjše paradižnike
  • sok ene limone
  • 2 žlici rozin
  • šopek svežih poletnih začimbnic
  • 50 g grobo sesekljanih prepraženih mandljev

Jajčevce narežemo na manjše koščke in jih posolimo. Po 15 minutah jih ožamemo in speremo pod vodo. Dobro odcedimo.

Medtem na maščobi posteklenimo sesekljano čebulo, česen in nastrgan ingver. Posipamo s curry začimbo v prahu in na hitro prepražimo.

Dodamo na manjše koščke narezan krompir ter vso tekočino (vodo in kokosovo mleko). Pokrito kuhamo približno 10 minut. Dodamo jajčevce in kuhamo še 15 minut.

Posodo odkrijemo in dodamo šeri, na večje kose narezan paradižnik, limonin sok in rozine in kuhamo, dokler ne zavre. Jed sedaj po okusu še začinimo s soljo in poprom. Ko jo postrežemo, jo posuješmo s svežimi začimbami in prepraženimi mandlji.

Za www.avogel.ch pripravil Joannis Malathounis.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Nad bolečine z gorsko arniko

Gorska arnika - enako učinkovita kot zdravila

Kako pomaga arnika?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.