A.Vogel Blog
 

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 1 svež čili
  • 1 manjšo čebulo
  • 1 strok česna
  • 20 g svežega ingverja
  • 1 manjše steblo limonske trave
  • 1 žlico sezamovega olja
  • 2 žlički začimbne mešanice za kari
  • 500 g mešane zelenjave (npr. brokoli, cvetača romansko, bučke, por, paprika …)
  • 150 ml kokosovega mleka
  • 100 ml zelenjavne jušne osnove
  • 100 tofuja
  • 100 g grškega jogurta
  • 1 žlico sojine omake
  • 2 žlici drobno sesekljanih orehov
  • sveža koriander in peteršilj
  • zeliščna sol

Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. Sesekljamo tudi česen, čebulo, ingver in limonsko travo. Vse začimbe prepražimo na sezamovem olju. Dodamo začimbno mešanico za kari in premešamo, da lepo zadiši, nato dodamo na manjše koščke narezano zelenjavo. Zalijemo z jušno osnovo in kokosovim mlekom in pokrito kuhamo približno 8 minut, nato v jed dodamo še na kocke narezan tofu.

Jogurt pomešamo s sojino omako, orehi in sesekljanimi svežimi zelišči in vmešamo v pripravljeno jed. Po potrebi solimo z zeliščno soljo.

Postrežemo ob rižu, kvinoji ali poljubno.

Avtor recepta: Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)
Zapisala: Sabina Topolovec