Sveža poletna jed, v katerih se prepletajo vroče-hladni toni eksotičnih in domačih začimb.
Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. Sesekljamo tudi česen, čebulo, ingver in limonsko travo. Vse začimbe prepražimo na sezamovem olju. Dodamo začimbno mešanico za kari in premešamo, da lepo zadiši, nato dodamo na manjše koščke narezano zelenjavo. Zalijemo z jušno osnovo in kokosovim mlekom in pokrito kuhamo približno 8 minut, nato v jed dodamo še na kocke narezan tofu.
Jogurt pomešamo s sojino omako, orehi in sesekljanimi svežimi zelišči in vmešamo v pripravljeno jed. Po potrebi solimo z zeliščno soljo.
Postrežemo ob rižu, kvinoji ali poljubno.
Avtor recepta: Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
V sodobnem stresnem svetu, kjer je dober spanec privilegij, se mnogi hitro zatečejo k sintetičnim rešitvam, ki pa s seboj prinašajo precejšnja tveganja.
Ureja mnogo več kot spanec.
Na razpoloženje vplivajo številni dejavniki.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.