background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kokosov kari s poletno zelenjavo

  • Priprava:
    Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe
  • Prep: 15 min
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe

Sveža poletna jed, v katerih se prepletajo vroče-hladni toni eksotičnih in domačih začimb.

Sestavine

  • 1 svež čili
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 20 g svežega ingverja
  • 1 manjše steblo limonske trave
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 2 žlički začimbne mešanice za kari
  • 500 g mešane zelenjave (npr. brokoli, cvetača romansko, bučke, por, paprika …)
  • 150 ml kokosovega mleka
  • 100 ml zelenjavne jušne osnove
  • 100 tofuja
  • 100 g grškega jogurta
  • 1 žlico sojine omake
  • 2 žlici drobno sesekljanih orehov
  • sveža koriander in peteršilj
  • zeliščna sol

Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. Sesekljamo tudi česen, čebulo, ingver in limonsko travo. Vse začimbe prepražimo na sezamovem olju. Dodamo začimbno mešanico za kari in premešamo, da lepo zadiši, nato dodamo na manjše koščke narezano zelenjavo. Zalijemo z jušno osnovo in kokosovim mlekom in pokrito kuhamo približno 8 minut, nato v jed dodamo še na kocke narezan tofu.

Jogurt pomešamo s sojino omako, orehi in sesekljanimi svežimi zelišči in vmešamo v pripravljeno jed. Po potrebi solimo z zeliščno soljo.

Postrežemo ob rižu, kvinoji ali poljubno.

Avtor recepta: Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.