background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kokosov kari s poletno zelenjavo

  • Priprava:
    Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe
  • Prep: 15 min
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe

Sveža poletna jed, v katerih se prepletajo vroče-hladni toni eksotičnih in domačih začimb.

Sestavine

  • 1 svež čili
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 20 g svežega ingverja
  • 1 manjše steblo limonske trave
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 2 žlički začimbne mešanice za kari
  • 500 g mešane zelenjave (npr. brokoli, cvetača romansko, bučke, por, paprika …)
  • 150 ml kokosovega mleka
  • 100 ml zelenjavne jušne osnove
  • 100 tofuja
  • 100 g grškega jogurta
  • 1 žlico sojine omake
  • 2 žlici drobno sesekljanih orehov
  • sveža koriander in peteršilj
  • zeliščna sol

Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. Sesekljamo tudi česen, čebulo, ingver in limonsko travo. Vse začimbe prepražimo na sezamovem olju. Dodamo začimbno mešanico za kari in premešamo, da lepo zadiši, nato dodamo na manjše koščke narezano zelenjavo. Zalijemo z jušno osnovo in kokosovim mlekom in pokrito kuhamo približno 8 minut, nato v jed dodamo še na kocke narezan tofu.

Jogurt pomešamo s sojino omako, orehi in sesekljanimi svežimi zelišči in vmešamo v pripravljeno jed. Po potrebi solimo z zeliščno soljo.

Postrežemo ob rižu, kvinoji ali poljubno.

Avtor recepta: Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Pasti samozdravljenja

Marsikdo si pri lajšanju tegob rad pomaga sam. To je včasih odlično, spet drugič pa lahko tudi nevarno.

Na kaj moramo paziti?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel