Sveža poletna jed, v katerih se prepletajo vroče-hladni toni eksotičnih in domačih začimb.
Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. Sesekljamo tudi česen, čebulo, ingver in limonsko travo. Vse začimbe prepražimo na sezamovem olju. Dodamo začimbno mešanico za kari in premešamo, da lepo zadiši, nato dodamo na manjše koščke narezano zelenjavo. Zalijemo z jušno osnovo in kokosovim mlekom in pokrito kuhamo približno 8 minut, nato v jed dodamo še na kocke narezan tofu.
Jogurt pomešamo s sojino omako, orehi in sesekljanimi svežimi zelišči in vmešamo v pripravljeno jed. Po potrebi solimo z zeliščno soljo.
Postrežemo ob rižu, kvinoji ali poljubno.
Avtor recepta: Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.