Na delovnem mestu se je običajno precej težko zdravo prehranjevati, če ne zavihamo rokavov in si malico pripravimo sami. Solate so okusne, hranljive, z nekaj polnovrednimi dodatki tudi nasitne, predvsem pa – vsakič malo drugačne.
Ajdovo kašo (čičeriko, lečo …) skuhamo po navodilih in ohladimo do mlačnega. Prav tako skuhamo fižol (lahko za več dni vnaprej).
Solato natrgamo na lističe in operemo. Redkvico operemo in narežemo na lističe. Oboje naložimo v skledo, obložimo z avokadom in izbrano prilogo (ajdovo kašo, lečo ali čičeriko). Dodamo še kuhan fižol in vse skupaj začinimo.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.