background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Solata z rdečo lečo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Leča je mnogostransko uporabna, rdeča pa še posebej hitro kuhana. Če jo skuhamo v naprej, je okusna solata nadvse hitro pripravljena.

Sestavine

  • 100 g rdeče leče
  • zeliščni kis (količina po okusu)
  • olivno olje (količina po okusu)
  • ½ manjše čebule
  • ¼ rdeče paprike
  • 1 strok česna
  • peteršilj (količina po okusu)
  • poper, sol, kumin, sladka paprika
  • curry

Temeljito oprano lečo v neslani vodi kuhamo, dokler ne zavre, nato pa na majhnem ognju še deset minut.  Posodo odstavimo z ognja in lečo pustimo stati v posodi še deset minut, nato zavržemo morebitno odvečno vodo.

Drobno sesekljano čebulo, papriko, česen in peteršilj pomešamo z nekaj olivnega olja in kisa. S pripravljenim solatnim prelivom in naštetimi začimbami prelijemo ohlajeno lečo. 

Če želimo bolj pikantno različico, lahko peteršilj nadomestimo z lističi koriandra. Dodamo še nekaj svežega čilija, kurkume v prahu in ingverja (svežega ali v prahu). S takšnim prelivom jed dobi azijskih pridih.

Solato lahko tri dni hranimo v hladilniku.  


Leča telo dobro oskrbi z energijo. Vsebuje veliko beljakovin rastlinskega izvora ter ogljikove hidrate. V njej je veliko vitamina B, ki je odličen za živčevje in koncentracijo. Vsebuje tudi nadpovprečno veliko cinka, ki ima osrednjo vlogo pri presnovi.

Vir: www.avogel.ch

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.