background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pirini zdrobovi žličniki

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 6 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 6 oseb

Goveja ali kokošja juha je še posebej slastna, ko jo zakuhamo z nežnimi domačimi žličniki.

Sestavine

  • 2 jajci (stehtamo celi jajci)
  • polnovreden pirin zdrob (toliko, kot tehtata jajci)
  • ščepec zeliščne soli Herbamare
  • nekaj sveže mletega muškatnega oreščka
  • nekaj sveže mletega črnega popra
  • ščepec kurkume
  • 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja / drobnjaka

Jajci stehtamo, nato ju razžvrkljamo, začinimo in dodamo toliko zdroba, kot sta tehtali celi jajci (z lupino). Pomešamo z vilico, da dobimo homogeno maso, ki ne sme biti pretrda. Pustimo približno pol ure, nato zakuhamo v vrelo juho.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Poskrbimo za svoje noge še pred poletjem

Poleti noge trpijo predvsem zaradi šibkosti in preobremenjenosti venskih žil. Toda ni treba, da je tako.

Ukrepi, ki vam bodo pomagali!

Alergijsko vnetje oči

Imate rdeče, srbeče oči, ki se vam pretirano solzijo, ob tem pa vas spremljata še občutek tujka v očesu ter otekle veke? Morda vam nagaja alergijski konjunktivitis.

Tako si lahko pomagate ...

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam