Juhe so čudovita priložnost, da vanje dodamo vse, kar je dobro in zdravo, pa tudi vse, kar imamo ta hip na voljo. Zato so recepti za juhe v resnici bolj vodilo in navdih kot strogo določena pravila ...
Čebulo in česen skupaj s krompirjem prepražimo na olivnem olju. Zalijemo s tekočino in počakamo, da zavre. Solimo in popopramo ter na majhnem ognju kuhamo še 10 minut.
Dodamo še zelenjavo in zelišča in kuhamo še pet minut. Začinimo po okusu in postrežemo na krožniku z žlico grškega jogurta.
Recept je pripravil: Joannis Malathounis
Objavljeno v Gesundheitsnachrichten april 2014
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.