Juhe so čudovita priložnost, da vanje dodamo vse, kar je dobro in zdravo, pa tudi vse, kar imamo ta hip na voljo. Zato so recepti za juhe v resnici bolj vodilo in navdih kot strogo določena pravila ...
Čebulo in česen skupaj s krompirjem prepražimo na olivnem olju. Zalijemo s tekočino in počakamo, da zavre. Solimo in popopramo ter na majhnem ognju kuhamo še 10 minut.
Dodamo še zelenjavo in zelišča in kuhamo še pet minut. Začinimo po okusu in postrežemo na krožniku z žlico grškega jogurta.
Recept je pripravil: Joannis Malathounis
Objavljeno v Gesundheitsnachrichten april 2014
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.