background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Hladna juha iz kolerabe, pinjenca in lešnikov

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: 25 min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Le kdo bi si poleti zaželel juhe? Kaj pa, če jo pripravimo na hladno? Poleg dobro znane kumarične je možnosti še veliko …

Sestavine

  • 30 g lešnikov
  • 2 kolerabici z zelenjem (ca. 600 g)
  • 500 ml pinjenca
  • 200 ml hladne zelenjavne juhe
  • 1 bio limona
  • sveže mleti črni poper
  • šopek svežih zelišč (npr. peteršilj, rožmarin, majaron, drobnjak, timijan)

Lešnike suho prepražimo, da zadišijo.

Kolerabici olupimo in narežemo na kockice. Skupaj z listjem damo v višjo posodo. Prilijemo pinjenec in jušno osnovo ter začinimo z nastrgano lupinico četrt limone. S paličnim mešalnikom zmešamo v gladko, kremasto juho. Začinimo s poprom in zeliščno soljo in pokrijemo za eno uro.

Pražene lešnike grobo sesekljamo. Zelišča očistimo in sesekljamo. Prilijemo jim olje, eno žlico limoninega soka in nastrgano lupinico polovice limone. Začinimo še s soljo in poprom.

Juho nalijemo na krožnike, po njej razporedimo pripravljeno zeliščno pasto z lešniki.

Vir: www.avogel.ch

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Železo je nujni element, ki omogoča, da vdihan kisik lahko za življenje tudi uporabimo. Preberite, katere so poglavitne naloge železa, ter kako poskrbimo za učinkovito preskrbo telesa z njim.

Brez diha ni življenja, brez železa prav tako!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.