background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Hladna juha iz kolerabe, pinjenca in lešnikov

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: 25 min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Le kdo bi si poleti zaželel juhe? Kaj pa, če jo pripravimo na hladno? Poleg dobro znane kumarične je možnosti še veliko …

Sestavine

  • 30 g lešnikov
  • 2 kolerabici z zelenjem (ca. 600 g)
  • 500 ml pinjenca
  • 200 ml hladne zelenjavne juhe
  • 1 bio limona
  • sveže mleti črni poper
  • šopek svežih zelišč (npr. peteršilj, rožmarin, majaron, drobnjak, timijan)

Lešnike suho prepražimo, da zadišijo.

Kolerabici olupimo in narežemo na kockice. Skupaj z listjem damo v višjo posodo. Prilijemo pinjenec in jušno osnovo ter začinimo z nastrgano lupinico četrt limone. S paličnim mešalnikom zmešamo v gladko, kremasto juho. Začinimo s poprom in zeliščno soljo in pokrijemo za eno uro.

Pražene lešnike grobo sesekljamo. Zelišča očistimo in sesekljamo. Prilijemo jim olje, eno žlico limoninega soka in nastrgano lupinico polovice limone. Začinimo še s soljo in poprom.

Juho nalijemo na krožnike, po njej razporedimo pripravljeno zeliščno pasto z lešniki.

Vir: www.avogel.ch

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam