background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Hladna juha iz kolerabe, pinjenca in lešnikov

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: 25 min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Le kdo bi si poleti zaželel juhe? Kaj pa, če jo pripravimo na hladno? Poleg dobro znane kumarične je možnosti še veliko …

Sestavine

  • 30 g lešnikov
  • 2 kolerabici z zelenjem (ca. 600 g)
  • 500 ml pinjenca
  • 200 ml hladne zelenjavne juhe
  • 1 bio limona
  • sveže mleti črni poper
  • šopek svežih zelišč (npr. peteršilj, rožmarin, majaron, drobnjak, timijan)

Lešnike suho prepražimo, da zadišijo.

Kolerabici olupimo in narežemo na kockice. Skupaj z listjem damo v višjo posodo. Prilijemo pinjenec in jušno osnovo ter začinimo z nastrgano lupinico četrt limone. S paličnim mešalnikom zmešamo v gladko, kremasto juho. Začinimo s poprom in zeliščno soljo in pokrijemo za eno uro.

Pražene lešnike grobo sesekljamo. Zelišča očistimo in sesekljamo. Prilijemo jim olje, eno žlico limoninega soka in nastrgano lupinico polovice limone. Začinimo še s soljo in poprom.

Juho nalijemo na krožnike, po njej razporedimo pripravljeno zeliščno pasto z lešniki.

Vir: www.avogel.ch

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam