Le kdo bi si poleti zaželel juhe? Kaj pa, če jo pripravimo na hladno? Poleg dobro znane kumarične je možnosti še veliko …
Lešnike suho prepražimo, da zadišijo.
Kolerabici olupimo in narežemo na kockice. Skupaj z listjem damo v višjo posodo. Prilijemo pinjenec in jušno osnovo ter začinimo z nastrgano lupinico četrt limone. S paličnim mešalnikom zmešamo v gladko, kremasto juho. Začinimo s poprom in zeliščno soljo in pokrijemo za eno uro.
Pražene lešnike grobo sesekljamo. Zelišča očistimo in sesekljamo. Prilijemo jim olje, eno žlico limoninega soka in nastrgano lupinico polovice limone. Začinimo še s soljo in poprom.
Juho nalijemo na krožnike, po njej razporedimo pripravljeno zeliščno pasto z lešniki.
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.