Po goveji juhi včasih radi posegajo tudi ljudje, ki se sicer prehranjujejo brezmesno, kar gotovo pove veliko. Po drugi strani se mnogo ljudi priprave te juhe ne upa lotiti samih. Pa je to v resnici silno preprosto.
Polovico čebule damo na ponev in jo opečemo z vseh strani.
Meso in kosti operemo, zelenjavo očistimo in narežemo in vse damo v lonec. Poper in koriander samo nežno stremo in ju damo v zaprto cedilo za čaj (vanj lahko dodamo tudi česen), da jih kasneje preprosto odstranimo iz juhe. Dodamo še ostale začimbe in zalijemo z vodo (do približno ¾ višine posode). Ko zavre, zmanjšamo ogenj, da se juha nežno kuha še približno dve uri oz. dokler meso ni mehko (z določeno posodo, ki ima poseben pokrov, je juha skuhana veliko hitreje).
Juho precedimo in vanjo zakuhamo domače rezance ali zdrobove žličnike.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.