Po goveji juhi včasih radi posegajo tudi ljudje, ki se sicer prehranjujejo brezmesno, kar gotovo pove veliko. Po drugi strani se mnogo ljudi priprave te juhe ne upa lotiti samih. Pa je to v resnici silno preprosto.
Polovico čebule damo na ponev in jo opečemo z vseh strani.
Meso in kosti operemo, zelenjavo očistimo in narežemo in vse damo v lonec. Poper in koriander samo nežno stremo in ju damo v zaprto cedilo za čaj (vanj lahko dodamo tudi česen), da jih kasneje preprosto odstranimo iz juhe. Dodamo še ostale začimbe in zalijemo z vodo (do približno ¾ višine posode). Ko zavre, zmanjšamo ogenj, da se juha nežno kuha še približno dve uri oz. dokler meso ni mehko (z določeno posodo, ki ima poseben pokrov, je juha skuhana veliko hitreje).
Juho precedimo in vanjo zakuhamo domače rezance ali zdrobove žličnike.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.