Po goveji juhi včasih radi posegajo tudi ljudje, ki se sicer prehranjujejo brezmesno, kar gotovo pove veliko. Po drugi strani se mnogo ljudi priprave te juhe ne upa lotiti samih. Pa je to v resnici silno preprosto.
Polovico čebule damo na ponev in jo opečemo z vseh strani.
Meso in kosti operemo, zelenjavo očistimo in narežemo in vse damo v lonec. Poper in koriander samo nežno stremo in ju damo v zaprto cedilo za čaj (vanj lahko dodamo tudi česen), da jih kasneje preprosto odstranimo iz juhe. Dodamo še ostale začimbe in zalijemo z vodo (do približno ¾ višine posode). Ko zavre, zmanjšamo ogenj, da se juha nežno kuha še približno dve uri oz. dokler meso ni mehko (z določeno posodo, ki ima poseben pokrov, je juha skuhana veliko hitreje).
Juho precedimo in vanjo zakuhamo domače rezance ali zdrobove žličnike.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.