Po goveji juhi včasih radi posegajo tudi ljudje, ki se sicer prehranjujejo brezmesno, kar gotovo pove veliko. Po drugi strani se mnogo ljudi priprave te juhe ne upa lotiti samih. Pa je to v resnici silno preprosto.
Polovico čebule damo na ponev in jo opečemo z vseh strani.
Meso in kosti operemo, zelenjavo očistimo in narežemo in vse damo v lonec. Poper in koriander samo nežno stremo in ju damo v zaprto cedilo za čaj (vanj lahko dodamo tudi česen), da jih kasneje preprosto odstranimo iz juhe. Dodamo še ostale začimbe in zalijemo z vodo (do približno ¾ višine posode). Ko zavre, zmanjšamo ogenj, da se juha nežno kuha še približno dve uri oz. dokler meso ni mehko (z določeno posodo, ki ima poseben pokrov, je juha skuhana veliko hitreje).
Juho precedimo in vanjo zakuhamo domače rezance ali zdrobove žličnike.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Ali ste vedeli? Znano je, da post prinaša mnoge koristi. Tako lahko z njim med drugim vzdržujemo zdravje, izboljšamo fizično ali psihično počutje ter skrbimo za dolgoživost. Vendar pa post ni primeren za kogarkoli.
Gibanje je element, ki v obdobju postenja ne sme manjkati.
Za vse kreativne, ki si radi sami pripravljate svoje domače pripravke.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.