Burger brez rdečega mesa, pravzaprav povsem brez mesa. Pa vseeno odličen, hitro pripravljen in zdrav. Dober tek.
Šalotko sesekljamo in jo prepražimo na maščobi. Dodamo grobo mleto piro, jo nekaj časa pražimo, nato zalijemo z vrelo jušno osnovo. Dodamo lovorjev list in kuhamo do mehkega.
V ohlajeno piro dodamo dve razžvrkljani jajci, drobtinice in nariban sir (po želji). Začinimo po okusu.
Oblikujemo tanke burgerje, ki jih hrustljavo zapečemo na malo maščobe.
Zelenjavo, zelišča in kalčke pomešamo ter prelijemo s solatno polivko. Postrežemo s sveže pečenimi burgerji. Po želji na krožnik dodamo še nekaj bazilikinega pesta.
Dober tek.
Recept: www.avogel.de
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.