Burger brez rdečega mesa, pravzaprav povsem brez mesa. Pa vseeno odličen, hitro pripravljen in zdrav. Dober tek.
Šalotko sesekljamo in jo prepražimo na maščobi. Dodamo grobo mleto piro, jo nekaj časa pražimo, nato zalijemo z vrelo jušno osnovo. Dodamo lovorjev list in kuhamo do mehkega.
V ohlajeno piro dodamo dve razžvrkljani jajci, drobtinice in nariban sir (po želji). Začinimo po okusu.
Oblikujemo tanke burgerje, ki jih hrustljavo zapečemo na malo maščobe.
Zelenjavo, zelišča in kalčke pomešamo ter prelijemo s solatno polivko. Postrežemo s sveže pečenimi burgerji. Po želji na krožnik dodamo še nekaj bazilikinega pesta.
Dober tek.
Recept: www.avogel.de
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.