Solatni preliv iz kozarčka. Za solatko, ki je pripravljena v hipu, posebej ko jo očistimo in shranimo v hladilniku.
V skledi zmešamo arašidovo maslo, nariban ingver, strt česen, limonin sok, vodo in sojino omako. Temeljito premešamo, da se vse sestavine dobro povežejo. Po potrebi dodamo še nekaj vode.
Na koncu vmešamo še obe vrsti olja in začinimo z zeliščno soljo. Če želimo, da je preliv bolj kremast, dodamo še nekaj arašidovega masla.
Poskusimo in po potrebi prilagodimo okus (npr. dodamo še malo limonovega soka ali sojine omake).
Preliv postrežemo na solati ali shranimo v hladilniku do 5 dni.
Preliv je odlična izbira za solate s svežo zelenjavo, tofujem ali piščancem.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.