Solatni preliv iz kozarčka. Za solatko, ki je pripravljena v hipu, posebej ko jo očistimo in shranimo v hladilniku.
V skledi zmešamo arašidovo maslo, nariban ingver, strt česen, limonin sok, vodo in sojino omako. Temeljito premešamo, da se vse sestavine dobro povežejo. Po potrebi dodamo še nekaj vode.
Na koncu vmešamo še obe vrsti olja in začinimo z zeliščno soljo. Če želimo, da je preliv bolj kremast, dodamo še nekaj arašidovega masla.
Poskusimo in po potrebi prilagodimo okus (npr. dodamo še malo limonovega soka ali sojine omake).
Preliv postrežemo na solati ali shranimo v hladilniku do 5 dni.
Preliv je odlična izbira za solate s svežo zelenjavo, tofujem ali piščancem.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.