So vaši čiliji bogato obrodili? Nekaj jih lahko posušite, nekaj pa z raznimi dodatki spremenite v okusne omake, ki vam bodo služile kot priloga raznim jedem vse leto!
Čilije očistimo in narežemo na rezine (semena po želji dodamo v omako, če želimo večjo ostrino). Pri bolj pekočih vrstah čilija uporabimo rokavice. Zrežemo tudi mango in papriko. Vse skupaj damo v lonec, kamor dodamo tudi vse ostale sestavine.
Ko zavre, kuhamo še pol ure, nato pretlačimo s paličnim mešalnikom. Poskusimo in po potrebi dodamo sol, limono … Kuhamo še deset minut in takoj vroče polnimo v sterilizirane kozarčke. Zavijemo v odejo, dokler se ne ohladijo, nato shranimo v hladno klet.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.