background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pikantna paradižnikova juha z rdečo lečo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Paradižnikova juha je jed, ki jo imajo zagotovo radi vsi ljubitelji paradižniki. Tokrat jo predstavljajo z dodatkom hranljive in hitro kuhane rdeče leče.

Sestavine

  • 2 čajni žlički kokosove maščobe
  • 1 sesekljana čebula
  • 2 stroka stisnjenega česna
  • 3 sesekljana stebla stebelne zelene
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 rdeč čili, drobno sesekljan
  • 100 g rdeče leče
  • 400 g paradižnikove omake
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • 1 žlička paradižnikove mezge
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • črni poper

Na maščobi prepražimo čebulo, da oveni. Dodamo česen, zeleno, lovor in čili in kuhamo, dokler se zelena ne zmehčka. Dodamo lečo, paradižnikovo omako, mezgo in zelenjavno jušno osnovo. Ko zavre, kuhamo še približno 20 minut. Začinimo po okusu. Juho pretlačimo in toplo postrežemo.

Vir: www.avogel.co.uk

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

5 nasvetov za trdnejše zdravje otroka v jesenskem času

Otroci so vnovič sedli v šolske klopi. Za mnoge to pomeni čas novih prehladnih obolenj in drugih težav z zdravjem.

Kako naravno krepiti imunski sistem?

Ali ste vedeli?

Najbolj občutljivi za okužbe z virusi prehlada in gripe so predšolski otroci, ti v povprečju zbolijo 6 do 10-krat na leto. Pomagamo jim lahko tako, da ob prvih znakih obolenja ukrepamo s skrbno izbranimi naravnimi pripravki.

Preberite, kako ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.