background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Topla korenčkova juha z ingverjem

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Topla juha, začinjena in obarvana s soncem.

Sestavine

  • 2 čajni žlički kokosove maščobe
  • 1 velika čebula
  • 6 srednje velikih korenčkov
  • 75 g rdeče leče
  • ščepec čilija
  • 1 l zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • 1 žličko nastrganega ingverja
  • sok in lupinica ene bio pomaranče

Na segreti maščobi posteklenimo drobno sesekljano čebulo. Dodamo korenje in še nekaj časa pražimo, da lepo zadiši. Nato dodamo rdečo lečo, ki jo lahko prej nekaj časa namakamo v vodi (za lažjo prebavljivost), ter prilijemo zelenjavno jušno osnovo. Kuhamo približno 15 minut, da sta leča in korenček mehka in juho pretlačimo s paličnim mešalnikom. Šele nato v juho dodamo nastrgan ingver, čili ter sok in lupinico pomaranče.

Juho takoj postrežemo, sicer bo postopoma postajala vse bolj pekoča.

Avtorica recepta: Jane McClenaghan
Vir: www.avogel.co.uk

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.