Topla juha, začinjena in obarvana s soncem.
Na segreti maščobi posteklenimo drobno sesekljano čebulo. Dodamo korenje in še nekaj časa pražimo, da lepo zadiši. Nato dodamo rdečo lečo, ki jo lahko prej nekaj časa namakamo v vodi (za lažjo prebavljivost), ter prilijemo zelenjavno jušno osnovo. Kuhamo približno 15 minut, da sta leča in korenček mehka in juho pretlačimo s paličnim mešalnikom. Šele nato v juho dodamo nastrgan ingver, čili ter sok in lupinico pomaranče.
Juho takoj postrežemo, sicer bo postopoma postajala vse bolj pekoča.
Avtorica recepta: Jane McClenaghan
Vir: www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.