background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Topla korenčkova juha z ingverjem

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Topla juha, začinjena in obarvana s soncem.

Sestavine

  • 2 čajni žlički kokosove maščobe
  • 1 velika čebula
  • 6 srednje velikih korenčkov
  • 75 g rdeče leče
  • ščepec čilija
  • 1 l zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • 1 žličko nastrganega ingverja
  • sok in lupinica ene bio pomaranče

Na segreti maščobi posteklenimo drobno sesekljano čebulo. Dodamo korenje in še nekaj časa pražimo, da lepo zadiši. Nato dodamo rdečo lečo, ki jo lahko prej nekaj časa namakamo v vodi (za lažjo prebavljivost), ter prilijemo zelenjavno jušno osnovo. Kuhamo približno 15 minut, da sta leča in korenček mehka in juho pretlačimo s paličnim mešalnikom. Šele nato v juho dodamo nastrgan ingver, čili ter sok in lupinico pomaranče.

Juho takoj postrežemo, sicer bo postopoma postajala vse bolj pekoča.

Avtorica recepta: Jane McClenaghan
Vir: www.avogel.co.uk

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam