background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Andaluzijski gaspačo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4-6 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4-6 oseb

Hladna juha iz poletne zelenjave. Za vse, ki se poleti izogibate kuhanja ... Recept: Vreni Giger Gesundheitsnachrichten 7/8 2014)

Sestavine

  • 160 g rdeče čebule
  • 700 g češnjevega paradižnika ali drugega zelo zrelega paradižnika
  • 300 g rdeče paprike
  • 300 g rumene paprike
  • 350 g kumar
  • 1 strok česna
  • 150 g toasta brez skorje
  • 300 ml olivnega olja
  • ca. 1 l zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • sol (Herbamare Spicy)
  • poper
  • po želji še nekaj sladkorja in kajenskega popra

Zelenjavo operemo, očistimo oz. olupimo in na drobno sesekljamo. Česen stisnimo. Dodamo koščke toasta in olivno olje in vse skupaj zmiksamo. Začinimo po okusu in juho postavimo na hladno. Postrežemo s koščki popečenega kruha.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam