background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Andaluzijski gaspačo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4-6 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4-6 oseb

Hladna juha iz poletne zelenjave. Za vse, ki se poleti izogibate kuhanja ... Recept: Vreni Giger Gesundheitsnachrichten 7/8 2014)

Sestavine

  • 160 g rdeče čebule
  • 700 g češnjevega paradižnika ali drugega zelo zrelega paradižnika
  • 300 g rdeče paprike
  • 300 g rumene paprike
  • 350 g kumar
  • 1 strok česna
  • 150 g toasta brez skorje
  • 300 ml olivnega olja
  • ca. 1 l zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • sol (Herbamare Spicy)
  • poper
  • po želji še nekaj sladkorja in kajenskega popra

Zelenjavo operemo, očistimo oz. olupimo in na drobno sesekljamo. Česen stisnimo. Dodamo koščke toasta in olivno olje in vse skupaj zmiksamo. Začinimo po okusu in juho postavimo na hladno. Postrežemo s koščki popečenega kruha.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Ali ste vedeli? Znano je, da post prinaša mnoge koristi. Tako lahko z njim med drugim vzdržujemo zdravje, izboljšamo fizično ali psihično počutje ter skrbimo za dolgoživost. Vendar pa post ni primeren za kogarkoli.

Postenje – kdo ni primeren?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam