background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Andaluzijski gaspačo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4-6 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4-6 oseb

Hladna juha iz poletne zelenjave. Za vse, ki se poleti izogibate kuhanja ... Recept: Vreni Giger Gesundheitsnachrichten 7/8 2014)

Sestavine

  • 160 g rdeče čebule
  • 700 g češnjevega paradižnika ali drugega zelo zrelega paradižnika
  • 300 g rdeče paprike
  • 300 g rumene paprike
  • 350 g kumar
  • 1 strok česna
  • 150 g toasta brez skorje
  • 300 ml olivnega olja
  • ca. 1 l zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • sol (Herbamare Spicy)
  • poper
  • po želji še nekaj sladkorja in kajenskega popra

Zelenjavo operemo, očistimo oz. olupimo in na drobno sesekljamo. Česen stisnimo. Dodamo koščke toasta in olivno olje in vse skupaj zmiksamo. Začinimo po okusu in juho postavimo na hladno. Postrežemo s koščki popečenega kruha.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam