background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Juha iz pečene paprike

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 6 oseb
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 6 oseb

Okus in vonj pečene paprike le redko komu nista pogodu. Ste pomislili, da bi si iz tako pripravljene paprike lahko pripravili tudi juho? Navdih zanjo sem dobila v enem od avstrijskih hotelov, kjer so mi jo postregli ob večerji. Odločila sem se, da del smetane, ki je predstavljala osnovo, nadomestim z nežno sezonsko zelenjavo, ki bo ustvarila kremasto strukturo, obenem pa ne bo preglasila čudovite arome paprike.

Sestavine

  • 2 majhna rumena korenčka
  • 1 majhna zelena bučka
  • 2 majhna krompirja
  • 4 velike rdeče paprike
  • 1 šalotka
  • 2 žlici maščobe
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • 1 l vode
  • sol po okusu
  • 1,5 dcl sladke smetane
  • šopek svežega drobnjaka

Na maščobi posteklenimo sesekljano šalotko in dodamo sesekljan korenček in bučko. Ko je zelenjava opražena, jo zalijemo z vrelo vodo in dodamo žlico zelenjavne jušne osnove Herbamare. Dodamo še na kocke narezan krompir, juho ponovno zavremo, nato pa kuhamo še približno 15 minut, da se zelenjava zmehča.

Medtem na maščobi prepražimo še na trakove narezano papriko. Ko je zmehčana, ji dodamo še sesekljan česen, nato pa vse skupaj dodamo h kuhani juhi. Juho nato do željene teksture pretlačimo s paličnim mešalnikom, dodamo smetano in solimo po okusu. Vnovič jo pogrejemo in postrežemo v ogretih krožnikih. Okrasimo s svežim drobnjakom.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Zdravila, registrirana zdravila, dopolnila – kako vedeti, kaj izbrati?

Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.

Kaj izbrati, da bo zares delovalo?

Sanji Lončar v slovo

Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.

(1965–2025)

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam