Le kaj je lepšega, kot čudovit vonj po jabolkih in cimetu v kuhinji? Jabolčna pita je lažja za pripravo kot denimo jabolčni zavitek, tekne pa kljub temu odlično.
Piro zmeljemo in jo pomešamo z vinskom kamnom (lahko uporabimo tudi kupljeno pirino moko). Maslo pomešamo z vsemi začimbami in limonino lupinico. Dodamo sladkor in moko in zamesimo testo. Na hladnem naj počiva eno uro.
Nadev: jabolka naribamo in takoj prelijemo z limoninim sokom. Sladkor pomešamo z obema začimbama.
Večji pekač namastimo z maslom in po njem razporedimo dve tretjini testa (preostalo tretjino prestavimo v zamrzovalnik). Po testu potrosimo jabolka in posujemo z začinjenim sladkorjem. Preostalo testo iz zamrzovalnika grobo naribamo in posujemo po vrhu.
Pečemo 45 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.