background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečena jabolka s sladoledom in lešnikovo skorjico

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 8 oseb
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 8 oseb

Različica slastnih pečenih jabolk z najboljšim dodatkom - sladoledom.

Sestavine

  • 8 večjih jabolk
  • 100 poljubnega suhega sadja
  • 100 g masla
  • 2 žlici surovega trsnega sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • ½ žličke mletega janeža
  • ¼ žličke kardamoma
  • nastrgana lupinica eko limone
  • nastrgana lupinica eko pomaranče
  • 8 kepic lešnikovega sladoleda

Lešnikova skorjica:

  • 100 surovega trsnega sladkorja
  • 100 g lešnikov

Suho sadje nekaj ur namakamo v vodi, da se zmehča. Nato ga odcedimo in drobno sesekljamo. V zmehčano maslo vmešamo začimbe, dodamo sesekljano sadje in sladkor.

Z mešanico napolnimo izdolbljena jabolka.

Nadevana jabolka namestimo v namaščen pekač in pokrita pečemo približno eno uro pri 160 stopinjah Celzija, nato pokrov odstranimo in pečemo še približno dvajset minut, da so jabolka lepo mehka.

Medtem pripravimo lešnikovo skorjico.

Sladkor karameliziramo in nanj vmešamo sesekljane lešnike. Mešanico prelijemo na peki papir. Ko se ohladi, jo razlomimo na več manjših koščkov.

Pečena in nekoliko ohlajena jabolka obložimo z lešnikovim sladoledom in posujemo z lešnikovo skorjico.

Dober tek.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Pasti samozdravljenja

Marsikdo si pri lajšanju tegob rad pomaga sam. To je včasih odlično, spet drugič pa lahko tudi nevarno.

Na kaj moramo paziti?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel