Različica slastnih pečenih jabolk z najboljšim dodatkom - sladoledom.
Suho sadje nekaj ur namakamo v vodi, da se zmehča. Nato ga odcedimo in drobno sesekljamo. V zmehčano maslo vmešamo začimbe, dodamo sesekljano sadje in sladkor.
Z mešanico napolnimo izdolbljena jabolka.
Nadevana jabolka namestimo v namaščen pekač in pokrita pečemo približno eno uro pri 160 stopinjah Celzija, nato pokrov odstranimo in pečemo še približno dvajset minut, da so jabolka lepo mehka.
Medtem pripravimo lešnikovo skorjico.
Sladkor karameliziramo in nanj vmešamo sesekljane lešnike. Mešanico prelijemo na peki papir. Ko se ohladi, jo razlomimo na več manjših koščkov.
Pečena in nekoliko ohlajena jabolka obložimo z lešnikovim sladoledom in posujemo z lešnikovo skorjico.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.