A.Vogel Blog
 

Nadev za približno 15 majhnih jabolk:

  • 80 g mandljev
  • pest ali dve rozin (po okusu)
  • 50 g grobo mlete rožičeve moke
  • ca.2 dcl tekočine (npr. jabolčni sok, smetana, mleko …)
  • 2 žlici kakava
  • 1 žlička cimeta
  • pol žličke sveže mletega janeža
  • pol žličke mletega kardamoma
  • nastrgana lupinica bio pomaranče
  • ščepec soli
  • 15 g črne čokolade (po želji)
  • maslo za model

Mandlje grobo zmiksamo. Dodamo rožičevo moko, oprane, predhodno namočene rozine, kakav, začimbe in z nekaj tekočine zmešamo v homogeno zmes. Poskusimo in po potrebi povečamo katero od uporabljenih sestavin, da bo kar najbolj všeč našemu okusu.

Jabolka z vrhnje strani previdno izkoščičimo in jamice napolnimo s pripravljenim nadevom. Na vrh po želji dodamo pol koščka temne čokolade.

Jabolka položimo v pomaščen model in jih pečemo približno 20 minut.

Recept je pripravila: Sabina Topolovec