Uživajte v slastni sladici brez dodanega sladkorja. Rozine in rožiči ga pričarajo, kolikor boste želeli!
Mandlje grobo zmiksamo. Dodamo rožičevo moko, oprane, predhodno namočene rozine, kakav, začimbe in z nekaj tekočine zmešamo v homogeno zmes. Poskusimo in po potrebi povečamo katero od uporabljenih sestavin, da bo kar najbolj všeč našemu okusu.
Jabolka z vrhnje strani previdno izkoščičimo in jamice napolnimo s pripravljenim nadevom. Na vrh po želji dodamo pol koščka temne čokolade.
Jabolka položimo v pomaščen model in jih pečemo približno 20 minut.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.