background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pikanten fižolov lonec

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: 15 min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Pozimi včasih skuhamo več fižola, ki ga nato porabimo v solati, juhi, matevžu in drugih jedeh. Uporabimo ga lahko tudi kot glavno sestavino v pikantnem loncu, ki je poln zelenjave, fižola in okusnih začimb. Poskusite.

Sestavine

  • 1 žlica olja
  • 1 čebula
  • 2-3 lovorjevi listi
  • 2-3 korenčki
  • 1 pastinak
  • 1 večji por
  • 2-3 stebla stebelne zelene
  • 4 stroki česna
  • 1-2 čilija
  • 1 žlička dimljene paprike
  • 250 ml zelenjavne jušne osnove
  • 500 g kuhanega fižola poljubne vrste
  • 600 ml paradižnikove omake (passata)
  • črni poper in zeliščno sol po okusu
  • svež peteršilj

Vso zelenjavo sesekljamo. Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija. V ponvi segrejemo malo maščobe, na kateri posteklenimo sesekljamo čebulo. Dodamo korenček in ostalo zelenjavo, česen, čili, papriko v prahu, lovorjeve liste, zelenjavno jušno osnovo in paradižnikovo omako. Ko zavre, kuhamo še 3-4 minute, nato dodamo kuhan fižol. Solimo in popopramo po okusu. Pretresemo v ognjevarno posodo in za eno uro postavimo v pečico. Odstranimo lovorjeve liste in postrežemo s svežim peteršiljem.

www.avogel.co.uk

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.