background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pikanten fižolov lonec

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: 15 min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Pozimi včasih skuhamo več fižola, ki ga nato porabimo v solati, juhi, matevžu in drugih jedeh. Uporabimo ga lahko tudi kot glavno sestavino v pikantnem loncu, ki je poln zelenjave, fižola in okusnih začimb. Poskusite.

Sestavine

  • 1 žlica olja
  • 1 čebula
  • 2-3 lovorjevi listi
  • 2-3 korenčki
  • 1 pastinak
  • 1 večji por
  • 2-3 stebla stebelne zelene
  • 4 stroki česna
  • 1-2 čilija
  • 1 žlička dimljene paprike
  • 250 ml zelenjavne jušne osnove
  • 500 g kuhanega fižola poljubne vrste
  • 600 ml paradižnikove omake (passata)
  • črni poper in zeliščno sol po okusu
  • svež peteršilj

Vso zelenjavo sesekljamo. Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija. V ponvi segrejemo malo maščobe, na kateri posteklenimo sesekljamo čebulo. Dodamo korenček in ostalo zelenjavo, česen, čili, papriko v prahu, lovorjeve liste, zelenjavno jušno osnovo in paradižnikovo omako. Ko zavre, kuhamo še 3-4 minute, nato dodamo kuhan fižol. Solimo in popopramo po okusu. Pretresemo v ognjevarno posodo in za eno uro postavimo v pečico. Odstranimo lovorjeve liste in postrežemo s svežim peteršiljem.

www.avogel.co.uk

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Železo je nujni element, ki omogoča, da vdihan kisik lahko za življenje tudi uporabimo. Preberite, katere so poglavitne naloge železa, ter kako poskrbimo za učinkovito preskrbo telesa z njim.

Brez diha ni življenja, brez železa prav tako!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.