background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pikanten fižolov lonec

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: 15 min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Pozimi včasih skuhamo več fižola, ki ga nato porabimo v solati, juhi, matevžu in drugih jedeh. Uporabimo ga lahko tudi kot glavno sestavino v pikantnem loncu, ki je poln zelenjave, fižola in okusnih začimb. Poskusite.

Sestavine

  • 1 žlica olja
  • 1 čebula
  • 2-3 lovorjevi listi
  • 2-3 korenčki
  • 1 pastinak
  • 1 večji por
  • 2-3 stebla stebelne zelene
  • 4 stroki česna
  • 1-2 čilija
  • 1 žlička dimljene paprike
  • 250 ml zelenjavne jušne osnove
  • 500 g kuhanega fižola poljubne vrste
  • 600 ml paradižnikove omake (passata)
  • črni poper in zeliščno sol po okusu
  • svež peteršilj

Vso zelenjavo sesekljamo. Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija. V ponvi segrejemo malo maščobe, na kateri posteklenimo sesekljamo čebulo. Dodamo korenček in ostalo zelenjavo, česen, čili, papriko v prahu, lovorjeve liste, zelenjavno jušno osnovo in paradižnikovo omako. Ko zavre, kuhamo še 3-4 minute, nato dodamo kuhan fižol. Solimo in popopramo po okusu. Pretresemo v ognjevarno posodo in za eno uro postavimo v pečico. Odstranimo lovorjeve liste in postrežemo s svežim peteršiljem.

www.avogel.co.uk

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Zdravila, registrirana zdravila, dopolnila – kako vedeti, kaj izbrati?

Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.

Kaj izbrati, da bo zares delovalo?

Sanji Lončar v slovo

Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.

(1965–2025)

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam