Za vse, ki si upate! Presenetljivo dobri, ne smete pa imeti težav z okusom rdeče pese, ki tukaj niti ne prevlada. Vredno poskusiti!
Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija. Peso olupimo, umijemo in jo narežemo na rezine. Pekač obložimo s papirjem za peko, po njem porazdelimo rdečo peso, jo polijemo z dvema žlicama stopljene kokosove maščobe in pečemo približno dvajset minut, da se zmehča.
Pečeno peso stresemo v blender, dodamo preostalo kokosovo maščobo in jo zmešamo v pire. Ohladimo.
V večjo posodo damo riževo moko, jo posolimo in začinimo z muškatnim oreščkom in soljo. Na sredino ubijemo dve jajci, ju z vilico stepemo, nato dodamo še pesin pire. Vse skupaj zamesimo v testo (je precej mokro), ki naj počiva v hladilniku vsaj pol ure.
Iz ohlajenega testa oblikujemo krpice, v katere položimo polovičke marelic in jih ovijemo s testom v kroglico. Cmoke kuhamo v slanem kropu na majhnem ognju, dokler ne priplavajo na površje.
S penovko jih previdno vzamemo iz kropa in položimo na ogret krožnik. Posujemo z mletimi orehi, cimetom in pokapljamo z medom.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.