Za vse, ki si upate! Presenetljivo dobri, ne smete pa imeti težav z okusom rdeče pese, ki tukaj niti ne prevlada. Vredno poskusiti!
Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija. Peso olupimo, umijemo in jo narežemo na rezine. Pekač obložimo s papirjem za peko, po njem porazdelimo rdečo peso, jo polijemo z dvema žlicama stopljene kokosove maščobe in pečemo približno dvajset minut, da se zmehča.
Pečeno peso stresemo v blender, dodamo preostalo kokosovo maščobo in jo zmešamo v pire. Ohladimo.
V večjo posodo damo riževo moko, jo posolimo in začinimo z muškatnim oreščkom in soljo. Na sredino ubijemo dve jajci, ju z vilico stepemo, nato dodamo še pesin pire. Vse skupaj zamesimo v testo (je precej mokro), ki naj počiva v hladilniku vsaj pol ure.
Iz ohlajenega testa oblikujemo krpice, v katere položimo polovičke marelic in jih ovijemo s testom v kroglico. Cmoke kuhamo v slanem kropu na majhnem ognju, dokler ne priplavajo na površje.
S penovko jih previdno vzamemo iz kropa in položimo na ogret krožnik. Posujemo z mletimi orehi, cimetom in pokapljamo z medom.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.