Sladek recept za vse, ki se izogibate glutena in vam je všeč specifičen okus fino mlete kokosove moke.
Jajca stepemo skupaj s sladkorjem in stevijo. Dodamo zmehčano kokosovo maščobo, v katero predhodno vgnetemo začimbe in limonino lupinico. Dodamo mleko in kokosovo moko z vinskim kamnom.
Spečemo v ponvi na malo maščobe, kot običajni »šmorn«. Postrežemo z jabolčno čežano, kompotom oz. nečim »vlažnim«, saj je praženec s to vrsto moke bolj suh od običajnega.
Navdih za recept: :) od ust do ust (:, november 2016.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.