background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečena zelena s krebuljico

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Zelena je gomoljnica, bogata z vitamini in minerali. Pečena je pravi kulinarični užitek, povsem drugačen od koščka zelene, ki plava v goveji juhi. Poskusite!

Sestavine

  • 4 gomolji zelene (vsak po približno 300 g)
  • 5 žlic olivnega olja
  • 2 žlički solnega cveta
  • pol šopka sveže krebuljice
  • 100 ml olivnega olja
  • četrt žličke solnega cveta
  • zeliščna sol po okusu, npr. Herbamare
  • nekaj sveže mletega rdečega popra

Zeleni odrežemo zelenje, gomolj temeljito operemo in očistimo s krtačko ter osušimo. Odrežemo raven rob, da se med peko gomolji ne bodo prevračali. Natremo z olivnim oljem in soljo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.

Pečemo jih približno 3 ure pri 180 stopinjah Celzija. Občasno jih dodatno premažemo z oljem.

Krebuljico osmukamo in sesekljamo ter zmiksamo z oljem, solnim cvetom in zeliščno soljo. Dodamo tudi nekaj sveže mletega rdečega popra. Pripravljeno omako postrežemo s pečeno zeleno.

Postrežemo lahko na več načinov:

  • Celo, kjer odrežemo le zgornji rob in si gostje sami izdolbejo vsebino.
  • Izdolbemo pečen pire in postrežemo kot pomako.
  • Narežemo na rezine in postrežemo s solato (užitna je tudi lupina).

Po www.avogel.ch zapisala: Sabina Topolovec

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.