Zelena je gomoljnica, bogata z vitamini in minerali. Pečena je pravi kulinarični užitek, povsem drugačen od koščka zelene, ki plava v goveji juhi. Poskusite!
Zeleni odrežemo zelenje, gomolj temeljito operemo in očistimo s krtačko ter osušimo. Odrežemo raven rob, da se med peko gomolji ne bodo prevračali. Natremo z olivnim oljem in soljo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
Pečemo jih približno 3 ure pri 180 stopinjah Celzija. Občasno jih dodatno premažemo z oljem.
Krebuljico osmukamo in sesekljamo ter zmiksamo z oljem, solnim cvetom in zeliščno soljo. Dodamo tudi nekaj sveže mletega rdečega popra. Pripravljeno omako postrežemo s pečeno zeleno.
Postrežemo lahko na več načinov:
Po www.avogel.ch zapisala: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.