background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečena zelena s krebuljico

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Zelena je gomoljnica, bogata z vitamini in minerali. Pečena je pravi kulinarični užitek, povsem drugačen od koščka zelene, ki plava v goveji juhi. Poskusite!

Sestavine

  • 4 gomolji zelene (vsak po približno 300 g)
  • 5 žlic olivnega olja
  • 2 žlički solnega cveta
  • pol šopka sveže krebuljice
  • 100 ml olivnega olja
  • četrt žličke solnega cveta
  • zeliščna sol po okusu, npr. Herbamare
  • nekaj sveže mletega rdečega popra

Zeleni odrežemo zelenje, gomolj temeljito operemo in očistimo s krtačko ter osušimo. Odrežemo raven rob, da se med peko gomolji ne bodo prevračali. Natremo z olivnim oljem in soljo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.

Pečemo jih približno 3 ure pri 180 stopinjah Celzija. Občasno jih dodatno premažemo z oljem.

Krebuljico osmukamo in sesekljamo ter zmiksamo z oljem, solnim cvetom in zeliščno soljo. Dodamo tudi nekaj sveže mletega rdečega popra. Pripravljeno omako postrežemo s pečeno zeleno.

Postrežemo lahko na več načinov:

  • Celo, kjer odrežemo le zgornji rob in si gostje sami izdolbejo vsebino.
  • Izdolbemo pečen pire in postrežemo kot pomako.
  • Narežemo na rezine in postrežemo s solato (užitna je tudi lupina).

Po www.avogel.ch zapisala: Sabina Topolovec

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.