background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečena zelena s krebuljico

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Zelena je gomoljnica, bogata z vitamini in minerali. Pečena je pravi kulinarični užitek, povsem drugačen od koščka zelene, ki plava v goveji juhi. Poskusite!

Sestavine

  • 4 gomolji zelene (vsak po približno 300 g)
  • 5 žlic olivnega olja
  • 2 žlički solnega cveta
  • pol šopka sveže krebuljice
  • 100 ml olivnega olja
  • četrt žličke solnega cveta
  • zeliščna sol po okusu, npr. Herbamare
  • nekaj sveže mletega rdečega popra

Zeleni odrežemo zelenje, gomolj temeljito operemo in očistimo s krtačko ter osušimo. Odrežemo raven rob, da se med peko gomolji ne bodo prevračali. Natremo z olivnim oljem in soljo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.

Pečemo jih približno 3 ure pri 180 stopinjah Celzija. Občasno jih dodatno premažemo z oljem.

Krebuljico osmukamo in sesekljamo ter zmiksamo z oljem, solnim cvetom in zeliščno soljo. Dodamo tudi nekaj sveže mletega rdečega popra. Pripravljeno omako postrežemo s pečeno zeleno.

Postrežemo lahko na več načinov:

  • Celo, kjer odrežemo le zgornji rob in si gostje sami izdolbejo vsebino.
  • Izdolbemo pečen pire in postrežemo kot pomako.
  • Narežemo na rezine in postrežemo s solato (užitna je tudi lupina).

Po www.avogel.ch zapisala: Sabina Topolovec

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Ali ste vedeli? Znano je, da post prinaša mnoge koristi. Tako lahko z njim med drugim vzdržujemo zdravje, izboljšamo fizično ali psihično počutje ter skrbimo za dolgoživost. Vendar pa post ni primeren za kogarkoli.

Postenje – kdo ni primeren?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam