background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Juha s kodrolistnim ohrovtom in zeleno

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Čudovito kremasta, zdrava, hitro pripravljena juha.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 žlici olja
  • 2 krompirja
  • 1 l zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • ½ gomoljne zelene
  • 3 pesti kodrolistnega ohrovta
  • 1 žlička gorčičnih semen
  • 1 lovorjev list
  • ¼ žličke kurkume
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 4 žličke orehovega olja
  • sol
  • poper

Na maščobi najprej segrejemo gorčična zrna. Ko pričnejo prasketati, dodamo sesekljano čebulo in pražimo le toliko, da oveni. Nato dodamo lovorjev list, sesekljano zeleno in kodrolistni ohrovt in ju rahlo opražimo. Naposled dodamo še krompir in jušno osnovo. Deset minut, preden je jed gotova, juho začinimo s kurkumo. Kuhano juho pretlačimo (še prej odstranimo lovorjev list) in po okusu dodamo sol in poper.

Orehovo olje in sveže mleti muškatni orešček dodamo neposredno na krožnik, ko se je juha že nekoliko ohladila.

Dober tek.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Alergijsko vnetje oči

Solzenje, srbenje, rdeče oči, občutek tujka v očesu in otekle veke so najpogostejši znaki razdraženih in vnetih oči.

Kako si pomagati na naraven način?

Prehrana v obdobju menopavze

S kakovostno in raznoliko prehrano, ki bo pokrila vse telesne potrebe, boste lažje prebrodili skozi težavno obdobje menopavze.

Pomen vode in prehrane

Ali ste vedeli?

Semena črne kumine so eno najbolj dragocenih živil na planetu. Začimba, ki naj bi nas zaščitila pred vsem, razen smrtjo, pa ima med drugim tudi dokazano delovanje proti sezonskim alergijam.

Poglejmo, kako jo uporabiti ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.