Čudovito kremasta, zdrava, hitro pripravljena juha.
Na maščobi najprej segrejemo gorčična zrna. Ko pričnejo prasketati, dodamo sesekljano čebulo in pražimo le toliko, da oveni. Nato dodamo lovorjev list, sesekljano zeleno in kodrolistni ohrovt in ju rahlo opražimo. Naposled dodamo še krompir in jušno osnovo. Deset minut, preden je jed gotova, juho začinimo s kurkumo. Kuhano juho pretlačimo (še prej odstranimo lovorjev list) in po okusu dodamo sol in poper.
Orehovo olje in sveže mleti muškatni orešček dodamo neposredno na krožnik, ko se je juha že nekoliko ohladila.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.