background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečena poletna zelenjava - vse v enem

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Hitro pripravljeno, slastno, zdravo in nasitno. Preplet poletne zelenjave, začimb in olivnega olja.

Sestavine

  • 2 krompirja
  • zeliščna sol
  • 2 zelo zrela paradižnika
  • 2 rumeni papriki
  • 1 bučka
  • 1 rdeča čebula
  • 1/2 dcl olivnega olja
  • 1 žlica posušenih rožmarinovih iglic
  • 1 žlica posušenega origana

Krompir olupimo in narežemo na približno 1 cm široke rezine. Razporedimo po polovici pekača, posolimo, posujemo z rožmarinom in prelijemo s polovico olja. V ventilatorski pečici pečemo približno pol ure na 180 stopinj Celzija. Nato dodamo preostalo zelenjavo.

Le to očistimo, narežemo na večje kose, posolimo, posujemo z origanom in prelijemo z oljem. Dobro premešamo in dodamo na drugo polovico pekača s krompirjem. Pečemo približno 20 minut.

Jed, polna okusov in barv, odlično tekne tako samostojno kot priloga.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.