background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečen tofu s cvetovi sivke

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Slovenci pojemo premalo cvetov, ki so odlična hrana za dušo. Še kako užitni so tudi sivkini. Poizkusite.

Sestavine

  • 30 koščkov tofuja (po 30 g)
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici vinskega kisa
  • kajenski poper
  • kumin
  • 30 češnjevih paradižnikov
  • zeliščna sol Herbamare ali Herbamare Spicy
  • sveže mleti poper
  • olivno olje
  • malo sladkorja v prahu
  • 4 beljaki
  • 100 g sezamovih semen
  • sončnično olje
  • cvetovi sivke

Iz sojine omake, kisa, kajenskega popra in kumina pripravimo marinado in vanjo za približno dve uri položimo kocke tofuja.  

Paradižnik operimo in naložimo v pekač. Posolimo in popopramo, polijmo z nekaj olivnega olja in posujemo z malo sladkorja v prahu. Postavimo na 100 stopinj Celzija za približno eno uro.  

Beljake narahlo stepemo (ne v prečvrst sneg), tofu obrišemo do suhega, ga potopimo v rahlo stepen beljak, povaljamo v sezamu in specite na olju.  

Pred serviranjem na vsak košček pečenega tofuja položimo paradižnik in posujemo s cvetovi sivke. 

Recept je pripravil: Joannis Malathounis  
vir: Gesundheitsnachrichten 6/14

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.