Slovenci pojemo premalo cvetov, ki so odlična hrana za dušo. Še kako užitni so tudi sivkini. Poizkusite.
Iz sojine omake, kisa, kajenskega popra in kumina pripravimo marinado in vanjo za približno dve uri položimo kocke tofuja.
Paradižnik operimo in naložimo v pekač. Posolimo in popopramo, polijmo z nekaj olivnega olja in posujemo z malo sladkorja v prahu. Postavimo na 100 stopinj Celzija za približno eno uro.
Beljake narahlo stepemo (ne v prečvrst sneg), tofu obrišemo do suhega, ga potopimo v rahlo stepen beljak, povaljamo v sezamu in specite na olju.
Pred serviranjem na vsak košček pečenega tofuja položimo paradižnik in posujemo s cvetovi sivke.
Recept je pripravil: Joannis Malathounis
vir: Gesundheitsnachrichten 6/14
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.