background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečen tofu s cvetovi sivke

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Slovenci pojemo premalo cvetov, ki so odlična hrana za dušo. Še kako užitni so tudi sivkini. Poizkusite.

Sestavine

  • 30 koščkov tofuja (po 30 g)
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici vinskega kisa
  • kajenski poper
  • kumin
  • 30 češnjevih paradižnikov
  • zeliščna sol Herbamare ali Herbamare Spicy
  • sveže mleti poper
  • olivno olje
  • malo sladkorja v prahu
  • 4 beljaki
  • 100 g sezamovih semen
  • sončnično olje
  • cvetovi sivke

Iz sojine omake, kisa, kajenskega popra in kumina pripravimo marinado in vanjo za približno dve uri položimo kocke tofuja.  

Paradižnik operimo in naložimo v pekač. Posolimo in popopramo, polijmo z nekaj olivnega olja in posujemo z malo sladkorja v prahu. Postavimo na 100 stopinj Celzija za približno eno uro.  

Beljake narahlo stepemo (ne v prečvrst sneg), tofu obrišemo do suhega, ga potopimo v rahlo stepen beljak, povaljamo v sezamu in specite na olju.  

Pred serviranjem na vsak košček pečenega tofuja položimo paradižnik in posujemo s cvetovi sivke. 

Recept je pripravil: Joannis Malathounis  
vir: Gesundheitsnachrichten 6/14

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.