Slovenci pojemo premalo cvetov, ki so odlična hrana za dušo. Še kako užitni so tudi sivkini. Poizkusite.
Iz sojine omake, kisa, kajenskega popra in kumina pripravimo marinado in vanjo za približno dve uri položimo kocke tofuja.
Paradižnik operimo in naložimo v pekač. Posolimo in popopramo, polijmo z nekaj olivnega olja in posujemo z malo sladkorja v prahu. Postavimo na 100 stopinj Celzija za približno eno uro.
Beljake narahlo stepemo (ne v prečvrst sneg), tofu obrišemo do suhega, ga potopimo v rahlo stepen beljak, povaljamo v sezamu in specite na olju.
Pred serviranjem na vsak košček pečenega tofuja položimo paradižnik in posujemo s cvetovi sivke.
Recept je pripravil: Joannis Malathounis
vir: Gesundheitsnachrichten 6/14
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.