background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečen tofu s cvetovi sivke

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Slovenci pojemo premalo cvetov, ki so odlična hrana za dušo. Še kako užitni so tudi sivkini. Poizkusite.

Sestavine

  • 30 koščkov tofuja (po 30 g)
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici vinskega kisa
  • kajenski poper
  • kumin
  • 30 češnjevih paradižnikov
  • zeliščna sol Herbamare ali Herbamare Spicy
  • sveže mleti poper
  • olivno olje
  • malo sladkorja v prahu
  • 4 beljaki
  • 100 g sezamovih semen
  • sončnično olje
  • cvetovi sivke

Iz sojine omake, kisa, kajenskega popra in kumina pripravimo marinado in vanjo za približno dve uri položimo kocke tofuja.  

Paradižnik operimo in naložimo v pekač. Posolimo in popopramo, polijmo z nekaj olivnega olja in posujemo z malo sladkorja v prahu. Postavimo na 100 stopinj Celzija za približno eno uro.  

Beljake narahlo stepemo (ne v prečvrst sneg), tofu obrišemo do suhega, ga potopimo v rahlo stepen beljak, povaljamo v sezamu in specite na olju.  

Pred serviranjem na vsak košček pečenega tofuja položimo paradižnik in posujemo s cvetovi sivke. 

Recept je pripravil: Joannis Malathounis  
vir: Gesundheitsnachrichten 6/14

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam